Takže připravujete oslavu patnáctých narozenin. Jaká bude?
Domluvili jsme se s kapelou ParadeMarche na společném vystoupení ve dvou městech. V Plzni budeme slavit už tento pátek 4. dubna v Alfě na Americké třídě. A v květnu se chystáme do Klatov. V sobotu 17. května vystoupíme v kempu Lázně, pokud bude pršet, tak tento koncert odehrajeme v Kulturním domě Točník.

Představíte kapelu, která s vámi bude na oslavách vystupovat?
ParadeMarche je sice pražská kapela, ale zpívá v ní Plzeňák Radek Zíka, který je hodně častým hostem na koncertech Extra Bandu revival. S kapelou ParadeMarch společně vystupujeme často, jsou to výborní rockoví muzikanti. Jejich vystoupení na oslavách našich patnáctin bude trvat zhruba hodinu.

A pak už se fanoušci budou moci těšit na Extra Band revival…
Zahrajeme ve třech hodinových sériích. Hrát budeme v plné sestavě.

A co to znamená, když řeknete, že hrát budete v plné sestavě?
Že nás na pódiu bude sedm muzikantů. Dva zpěváci – já a náš stálý host, už zmiňovaný Radek Zíka, dva kytaristé – Jiří Mothejzík a Pavel Navrátil. Na baskytaru hraje Miloš Novotný, na bicí Roman Pezlar a na klávesy Josef Baštář.

Můžete vysvětlit slůvko revival v názvu kapely? Vždyť je v kapele poměrně dost členů z legendárního Extra Bandu, jenž sklízel úspěchy v 80. letech minulého století. Do té historické sestavy přece patříte vy i Radek Zíka, stejně jako kytaristé Jiří Mothejzík a Pavel Navrátil…
Revival proto, že když jsem v roce 1999 s kytaristou Jirkou Mothejzíkem naši kapelu zakládal, tak z původní sestavy Extra Bandu jsme tam byli jen my dva. O dva roky později jsme se domluvili s Radkem Zíkou na hostování a v prosinci 2006 k nám nastoupil kytarista Pavel Navrátil, který zpravidla po týdnu alternuje Jirku Mothejzíka. Je to v rockové kapele trochu zvláštní, ale řadu let už to střídání kytaristů funguje dobře. Oba dva se sejdou na jevišti, stejně jako v 80. letech, zhruba jen osmkrát za rok.

Jaké skladby tvoří základ vašeho současného koncertního repertoáru?
Samozřejmě to jsou skladby původního Extra Bandu z 80. let. O tom naše kapela vlastně je. Máme ale také své vlastní skladby a hrajeme i ty převzaté, některé s českými texty, např. od kapel: Gotthard, Whitesnake, Deep Purple, Journey nebo Firehouse. Kdybychom hráli 15 let jen repertoár původního Extra Bandu, asi by to pomalu přestalo bavit nás i naše fanoušky. Myslíme si, že máme pestrý repertoár jak pro pamětníky, tak pro novou mladší generaci. Čítá přes 100 skladeb. Za večer jich ale stačíme zahrát maximálně 50, takže složení repertoáru se nechá krásně měnit při každém vystoupení. Koncert pak není fádní pro naše fanoušky a ani pro nás. Samozřejmě, že v pátek v Alfě při našem koncertu zazní staré písničky i poměrně nové ´gotthar-dovky´, tedy převzaté skladby od kapely Gotthard.

Myslíte si, že patnáctka je už dost vysoké číslo na to, abyste rekapitulovali?
Myslíme si, že na rekapitulaci je času dost. Pokud budeme živi a zdrávi, tak budeme hrát naplno, vždyť nás to baví. Jsme přeci kapela plná „mladých, perspektivních a veselých" chlapíků…