Hru přímo pro něj napsal slovenský autor Vlado Bálinda a hudbu k ní skupina No Name. V Plzni ji ve středu uvede Měšťanská beseda. V prodeji jsou poslední vstupenky.

Hlavním a jediným hrdinou hry je duše. Jediná v celém těle si uvědomuje, že pro ni smrtí nic nekončí, ba naopak začíná. Začíná si uvědomovat svůj vztah k tělu, egu, chtění, vztahům s rodiči, uvědomuje si pravou podstatu lásky a nachází i něžný úhel pohledu na intimní stránky lidského života. Dílo přináší i nový pohled na samotnou podstatu existence člověka. „Duše je pro mě nedílnou součástí mé vlastní existence, učím se jí naslouchat a nechávat se jí vést. A Vlado Bálint mi píše doslova z duše," říká režisér a herec Kriegel.

„Velkou radost mi udělala i spolupráce se slovenskými No Name. Téma duše je blízké i jejich tvorbě, proto jsme se okamžitě dohodli. Jejich hudba a texty dávají této inscenaci další rozměr. A tak společně s radostí a humorem přidáváme možné odpovědi na otázky, které si lidstvo klade od nepaměti." Jindřich Kriegel má za sebou spousty televizních rolí, ale také například hostoval několik let v činohře Národního divadla. Ročně odehraje více než 100 představení. Své zájezdní Divadlo Artur založil v roce 2011 a jako první uvedl komedii Františka Ringo Čecha Dívčí válka. V repertoáru se pak objevují i komedie Tři v háji, Sladké neřesti nebo Můžu k Tobě? Herci divadla jsou třeba Ivana Jirešová, Michaela Kuklová nebo Braňo Polák.

V Besedě rozloží šapitó loutkový cirkus

V rámci tradičních nedělních představení pro děti přiveze Divadlo eMILLIon zítra do Měšťanské besedy cirkus. Dvojice klaunů principálů uvede jen samé loutkové umělce od zvířat přes akrobaty či tanečníky až po kouzelníka.

PROGRAM PRO DĚTI
22. 11. 14:30 a 16:00 – Cirkus plný loutek
29. 11. 14:30 a 16:00 – Nešišlej
6. 12. 14:30 a 16:00 – Škola pro čertici
12. 12. 17:00 – Rodinné LiStOVáNí: Myši patří do nebe
13. 12. 14:30 a 16:00 – Vánoční přání