Cílem pořadu bylo nejen poděkovat všem, kteří stojí v době pandemie první linii, ale také podpořit dobrou věc, dárci z řad diváků věnovali při této příležitosti celkem 28 855 korun Diecézní charitě Plzeň a spolku K Srdci.

„Našim cílem bylo poděkovat všem profesím, které za poslední rok stojí v první linii. Lidem jsme také chtěli připomenout plzeňské umělce a nechat je nahlédnout do divadelních budov, kam se teď podívat nemohou. Jsem rád, že byl o pořad zájem a také mě těší, že lidé posílali dárcovské SMS a finanční dary, které v této době pomohou sociálně slabým více než kdy jindy,“ říká starosta centrálního městského obvodu David Procházka.

Díky dárcům, kteří během přenosu zasílali dárcovské DMS, se vybralo 2 100 Kč a dalších 26 755 Kč zaslali lidé na transparentní účet Diecézní charity Plzeň. Na ten je možné přispívat i dál, k obnosu zaslanému na 277850809/0300 stačí připsat heslo PLZEŇÁCI.

Lékařská fakulta v Plzni přijala část studentů bez přijímacích zkoušek, stačily jedničky.
Lékařská fakulta přijala část studentů bez přijímacích zkoušek, stačily jedničky

„Děkuji za finanční podporu všem dárcům, protože pochopili, že vlastním podílem umožní dalším sloužit. A věřte, že nám to nesmírně pomáhá v náročné době, kdy zdroje na provoz našich služeb opravdu chybí,“ uvedl ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr. Výtěžek akce poputuje na potravinovou pomoc nejchudším plzeňským rodinám a jednotlivcům a na péči o seniory v Domově sv. Alžběty. Čtvrtinu vybraných financí obdrží také spolek K Srdci.

„Za Divadlo Josefa Kajetána Tyla jsme rádi, že pořad splnil svůj účel a věříme, že také pobavil diváky. Děkujeme všem, kteří se na něm podíleli, i těm, kteří přispěli. Solidarita a samozřejmě i dobrá nálada jsou v dnešní době zapotřebí,“ dodává ředitel DJKT Martin Otava.

Kdo premiéru nestihl, může pořad zhlédnout do 25. května na YouTube kanále Městského obvodu Plzeň 3.