Společně s Dirty Blondes dorazí i formace Bitch Queens a „pod lampou" to bude ten večer pořádně vřít, o čemž se mohli návštevníci předchozího koncertu v Plzni přesvědčit. Na naše otázky ohledně kapely odpovídal kytarista Tomáš.

Máte za sebou debutovou desku, mraky úspěšných koncertů či předskakování The Real McKenzies. Když jste zakládali kapelu, měli jste podobné cíle do budoucna?
Rozhodně ano. Když jsme Dirty Blondes zakládali, řekli jsme si, že do toho šlápneme a našim cílem byla klubová scéna. Dirty Blondes fungují dva a půl roku a musím říct, že jsme dál, než jsme si asi představovali na začátku. Je za tím však velká spousta práce.

Co považujete vy osobně za váš největší dosavadní úspěch?
Největší dosavadní úspěch je pro nás asi naše debutová deska, kterou jsme vydali v dubnu, předskakování slavnějším kapelám a taky to, že teď pojedeme společnou tour s našimi oblíbenými Pipes and Pints.

Když jsem vás viděl poprvé, napsal jsem, že jste mix The Hives a Subways s energickou frontmankou jako z Guano Apes. Vadí vám podobné škatulkování, nebo se s ním víceméně ztotožňujete?
Ano, jednou to o nás někdo napsal, nějak hned na začátku, co jsme vydali první EP a od té doby se toho všichni drží. Nemáme s tím ale víceméně problém, jak the Hives, tak the Subways máme rádi. Lidé budou vždycky něco k něčemu přirovnávat.

Za mikrofonem stojí zpěvačka Beego, která je jednou z těch věcí, co vám dává náskok před podobně znajícími kapelami. Pokud se nemýlím, dělala předtím úplně jinou muziku, než se dostala k vám. Je to pravda?
S Beego to byla pořádná výhra v loterii a taky pořádná náhoda. Byli jsme zkrátka ve správný čas na správném místě. Původně jsme si ani nepředstavovali, že budeme mít zpěvačku. Beego před námi zpívala v klasické big beatové kapele, ale jak nám řekla na jednom z prvních setkaní: „Kluci, já chci bejt slavná". Tím pádem pro ni byla kapela Dirty Blondes jasná volba. Takže je to pravda tak na půl. Zpívala big beat, ale zkušenosti s punkrockem neměla. Beego však vzala zpěv po svém a to udělalo z Dirty Blondes trochu vyčnívající kapelu. Naše zpěvačka má napilno i mimo Dirty Blondes. Má další svoje osobní projekty, kterým se věnuje. Hlavně tancuje a zpívá.

Jak to vůbec funguje v kapele, když je tam jediná žena?
Nám to funguje naprosto skvěle, nevím co víc k tomu dodat.

V současné době plánujete nový videoklip, můžete jej přiblížit?
Videoklip je už vlastně hotový a bude mít křest a premiéru 4. října v pražském Futurum a další den jej pověsíme na internet. Pro klip jsme vybrali song Gold Digger a na jeho téma „Zlatokopka" jsme natočili humorný příběh. V poslední scéně si zaúčinkovalo i pár známých s našich spřátelených kapel jako například The Unholy Preachers, Sour Bitch, Zakázaný Ovoce či Ana Logs. Takže se máte na co těšit.

Jedete na turné s kapelou Bitch Queens již podruhé. Jak jste se k nim dostali?
S klukama jsme se potkali minulý rok v červnu ve Winterthuru, kde jsme společně hráli na Holy Ghost Festivalu. Nad placatkou plnou Jima Beama jsme upekli přátelství a ještě ten rok na podzim jsme klukům udělali mini tour po Čechách.

Kromě České republiky navštívíte během turné i další evropské země. Je pro kapelu jako jste vy obtížné se dostat za hranice a co vše to obnáší?
Po mini turné s Bitch Queens následovala jarní společná evropská tour k vydání split vinylu a nyní vyrážíme znovu, tentokrát na větší šňůru. Řekli jsme si, že dvakrát do roka, nejlépe na jaře a na podzim, budeme chtít vyjet za hranice. Tour si sestavujeme sami, za těch pár let hrání jsme si našli kontakty, které nám pomáhají, ale i my jim, takže je to pro nás o něco jednodušší sehnat koncerty venku. České kapely by se toho ale neměly bát.