Návštěvníkům kromě horkých novinek, na které si ve studiu přizval Stingova producenta Kippera Eldridge či spolupracovníka Depeche Mode Stevena Lyona, představil i skladby z raných dob své kariéry – zazněly písně od Jasné páky a došlo samozřejmě i na Lucii, která příští rok oslaví třicet let na scéně.


Právě na písních Lucie, které během večera zazněly, byl nejpodstatněji znát kontrast sólové tvorby Davida Kollera a masové popularity Lucie. Muzikantsky vytříbenější a hudebně pestřejší novinky „dostávaly na frak" od již takřka zlidovělých písní jako Amerika či Černí andělé. Pouze jedna položka setlistu je trumfnula – Kollerův sólový megahit Chci zas v tobě spát. Ve chvíli, kdy zazněly její první tóny, si Koller na chvíli mohl dát pauzu. Zaplněný sál za něj úvod písně odzpíval.

Koncert Davida Kollera v plzeňském PekleK měření popularity všech uskupení, kterými Koller prošel, však koncert nesloužil, jako pečlivý výběr mapující jeho kariéru však ano. Koller tak s železnou pravidelností pendloval mezi bicími (zbytek koncertu odbubnoval jeho syn Adam) a mikrofonem, v několika písních vzal do ruky i kytaru. Skladby z ČeskosLOVEnska se tak mísily s dalšími sólovými počiny, poskakovaly mezi hity Lucie a vzpomínkami na Jasnou páku. Během několika skladeb poslední zmiňované kapely se na pódiu objevil i host, Kollerův spoluhráč a známý tuzemský hudebník Michal Ambrož. Společně dali najevo svůj odpor ke komunistům v podobě písně Pal vocuď, hajzle. V tu chvíli zamrzelo, že nenásledovala skladba Galerka, ve které na aktuálním sólovém albu Koller zhudebnil svůj dlouholetý antikomunistický aktivismus. Pravda, písni na desce zdatně asistuje song Psychopat, kde Koller „staví fakáč zlu" a mezi zuby cedí jména světových diktátorů, včetně Vladimíra Putina. Na tu se ten večer dostalo a vzhledem k politickému vývoji posledních týdnů působila nadmíru aktuálně.

Vytleskané přídavky pak měly zcela jasnou režii, jejich většinu tvořily hity Lucie, písně, které snad na každém koncertě Kollera musí zaznít. Verš „sex je náš, dělá dobře mně i tobě" zazněl dva roky zpátky v plzeňské synagoze, teď se rozléhal Peklem. A příští rok bude dunět v lochotínském amfiteátru, kam zamíří kompletní Lucie. Dle aktuální formy Davida Kollera je na co se těšit.