Dle očekávání diváky zaujala a na konci května se tak chystá další představení. Oblíbený slovenský herec Roman Pomajbo v něm vlastně hraje sám sebe. Má tři dcery a právě až role otce ho přivedla k nastudování inscenace islandského autora.

„Po narození prvních dvou dcer jsem o nich kolegům z divadla pořád dokola vyprávěl. Co zas která vyvedla, jaké dělají pokroky a jak to sám vnímám. Až mi jednou naše dramatička řekla, že bych to mohl hrát jako divadlo. A za čas mě upozornila na hru Táta. Hned jsem po ní skočil. Dokonce jsem jel i do Německa, kde se nejblíže hrála, abych ji zažil. A i když jsem vůbec německy neuměl, pochopil jsem, že je to skvělá šou," vysvětluje Roman Pomajbo, proč v roce 2012 představil hru na Slovensku a o rok později i v Čechách.

Komedie jednoho herce plná smíchu, který donutí až k slzám, je z části o základních úvahách lidí, kteří žijí spolu. „Proč se vždycky musíme do všeho tak hrnout? Bydlet spolu. Splněno! Zásnuby. Splněno! Potom si myslíte, že jste na chvíli mimo ohrožení. Ale ne. Svatba. Splněno! Byt. Splněno! Auto. Splněno! Máte vše, a přesto přijde ta nejvážnější otázka. A kdy už uvidíme nějaké dětičky?" popisuje herec.

Velká pozornost je věnována fázi příprav na dítě a na porod, kdy je stejně všechno nakonec úplně jinak, než jak jste se to učili v předporodním kurzu. Výsledkem je novorozenec, který je šedozelený a špinavý od všech tělesných šťáv. Rodičům však bude připadat naprosto krásný a dokonalý. A potom to přijde: Všichni by se rádi vyspali, ale nepodaří se to nikomu. Intimní život jde do háje, oba partneři jsou podráždění a unavení, ale vlastně velmi, velmi šťastní.

„Diváci muži poznají, že v tom nejsou sami a že s humorem lze vše zvládnout i přežít. Divačky se naopak budou moci na chvíli dostat do hlavy mužům a pochopit vše dosud nepochopené. Každý, kdo už podobnou zkušeností prošel, se v jednotlivých situacích určitě najde. Ostatní se pobaví a rodičovství se rozhodně nezaleknou," zve Pomajbo do Besedy.

Táta: Roman Pomajbo
27. 5. v 19:30, Měšťanská beseda

Kino Beseda představí geniálního astrofyzika, kobry
i užovky

Po týdnu českých filmů s festivalem Finále se dnes obnoví klasický program Kina Beseda. Na diváky v tomto týdnu čekají dva mimořádné filmové počiny loňského roku, které letos získaly Oskara. Skutečný příběh geniálního astrofyzika Stephena Hawkinga, kterému zjistili závažnou nevyléčitelnou nemoc, a polský poetický snímek Ida o hledání vlastní identity. Vyrazit do Kina Beseda ale můžete i na letošní českou novinku Kobry a užovky s bratry Hádkovými v hlavní roli.

PROGRAM KINA BESEDA
6. 5. 18:30 – Teorie všeho (best of 2014)
7. 5. 18:30 – Kobry a užovky (filmy, co stojí za to vidět)
8. 5. 18:30 – Ida (best of 2014)