Indiáni rozehráli skvěle také čtvrtfinále evropské soutěže, když na ledě favorizované Skelleftey AIK vybojovali remízu 3:3.

ODMAKANÝ ZÁPAS

„Takový výsledek bychom před zápasem brali. Přiletěli jsme až v den utkání a Skelleftea patří k evropské špičce,“ zahájil hodnocení plzeňský kouč Ladislav Čihák. „V utkání jsme dlouho vedli, takže závěr nás mrzí. Ztratili jsme třígólový náskok, ale jak bylo blízko k výhře, tak to mohlo skončit porážkou,“ podotkl.
Škodovka se musela obejít bez Jakuba Kindla, Ondřeje Kratěny a Václava Nedorosta, přesto švédského vicemistra dokonale zaskočila.

Po čtyřiceti minutách Západočeši vedli 3:0, když na parádní Gulašovu trefu navázali ve druhé části mladíci Kantner s Kodýtkem.

To bylo pro nabitý tým ze severu hodně silné kafe.

„Bylo jasné, že to v třetí třetině budou chtít ještě otočit. Také do toho šli po hlavě a tlačili se do nás,“ připustil Čihák.
Plzeň držela luxusní náskok až do 48. minuty, kdy po rychlém protiútoku skóroval finský reprezentant Juhamatti Aaltonen.
„Trochu laciný gól,“ podotkl plzeňský kouč.

Snížení domácí ještě víc nabudilo. Dotírali na soupeře a zkušený Linus Lindström dvěma trefami dotlačil výsledek k remíze.
I když závěr byl ještě strhující a po výhře sahali oba soupeři.
„Kluci zápas poctivě odmakali a remíza je nadějí do odvety,“ prohlásil Ladislav Čihák.
Zároveň věří, že na souboj v plzeňské aréně dorazí početnější publikum, než tomu bylo ve Švédsku.
Zápas v hale pro šest tisíc diváků sledovalo jen necelých šestnáct stovek fanoušků. A to ještě šest z nich povzbuzovalo Škodovku.

„Byli docela slyšet,“ ocenil Čihák. „Jsou to borci. Vážit za týmem takhle dlouhou cestu je úžasný. Já před nimi smekám,“ nechal se slyšet kouč Indánů.

ROZHODNE SE V PLZNI

„Rozhodne se u nás doma a my se o postup popereme,“ přidal se útočník Matyáš Kantner.
K příznivému výsledku na severu Švédska přispěl dvacetiletý forvard hned dvakrát.
Nejprve nabil na gól kapitánu Milanu Gulašovi, aby se ve druhé třetině zapsal sám mezi střelce.
To Kantner před útočnou modrou obral soupeře o puk, nasadil k sólu, jenže v zakončení kotouč netrefil a až následně ho šťouchl mezi nohy litevského brankáře Mantase Armalise.

„Měl jsem před sebou půlku odkryté brány, ale puk mi sjel. Až napodruhé jsem ho trefil, a ještě k tomu dost kuriózně,“ popisoval útočník se smíchem svůj první gól v ostré sezoně.
„Doufám, že se tím moje střelecká smůla zlomila. Čekání na gól od konce července, kdy jsme hráli první přípravu, bylo dlouhé a ubíjející,“ připustil Kantner.

Čtvrtfinálová odveta s obhájci švédského stříbra se v Plzni odehraje v úterý 11. prosince od 17.00 hodin.
Vstupenky za jednotnou cenu 200 Kč do všech sektorů jsou v prodeji.

Ještě předtím ale Indiáni sehrají v extralize dvě kola.
Zítra nastoupí Škodovka v Litvínově a v neděli ji doma od 16.30 hodin čeká derby s Karlovými Vary.

Talent Plzeň - Dukla Praha
Talent nepřidal páté vítězství