Hokejový tým Akademici Plzeň se v rámci souboje Evropské univerzitní ligy už potřetí pokusí vybrat co nejvíce plyšových hraček pro děti ve Fakultní nemocnici v Plzni. Plzeňští Akademici na domácím ledě přivítají bratislavské Paneuropa Kings, které letos v říjnu porazili v Aréně Ondřeje Nepely těsně 1:0.

Nyní půde o souboj třetího se sedmým, a ačkoli jsou na tom Plzeňští lépe, tak brankář Akademiků, Jakub Frček, rozhodně nečeká lehký zápas.

„V Bratislavě to bylo velice vyrovnané utkání, které rozhodl jeden gól, šancí však měly oba týmy dostatek, takže doufám, že se mají diváci na co těšit," říká gólman, který právě v Bratislavě vychytal svou první nulu v sezoně.

Ve čtvrtek ale půjde o víc, než jen o výsledek. Společně s diváky se totiž Akademici pokusí pomoci malým pacientům na dětských odděleních FN Plzeň.

„Plán je jednoduchý. Diváci, kteří si s sebou na utkání přinesou plyšáka, mají vstup na zápas zdarma. Hračku pak po prvním gólu Akademiků vhodí na ledovou plochu a my potom všechny posbírané plyšáky doneseme dětem do nemocnice.

Loni se vybralo přes 500 plyšáků a doufám, že letos se nám podaří toto číslo překonat," říká spoluzakladatel a hráč Akademiků Filip Malota.