Oba celky ve čtvrtečním 30. kole padly shodně 2:4. Indiáni doma se Zlínem a tým z lázní v Olomouci. V sobotu se střetnou v rámci dalšího dějství soutěže.

Třetí derby hokejového západu v sezoně začne v karlovarské aréně v 15.30 hodin.

„Vary hrají výborně, něco si ukážeme na videu, potrénujeme a jedeme tam vyhrát!,“ vyhlásil plzeňský útočník Luboš Rob. „Je to mezi svátky v závěru roku, dorazí asi hodně lidí a dá se čekat atraktivní zápas. Do konce roku nás čekají ještě dvě utkání, teď ve Varech a potom v pondělí doma s Mladou Boleslaví. Obě chceme zvládnout, abychom odčinili porážku se Zlínem,“ zdůraznil forvard před soubojem třetí Plzně s šestou Energií, která však za Indiány zaostává jen o čtyři body.

Ve vánočním duelu s Berany sice čtyřiadvacetiletý borec srovnával na 1:1, připsal si desátý gól v sezoně, ale nakonec musel se svými týmovými druhy skousnout porážku.

Primářka plastické chirurgie Inka Třešková.
Novou tvář modelují z lýtka

„Stále jsme doháněli náskok soupeře. Tři góly jsme dostali z předbrankového prostoru, a přitom nás trenéři varovali, že tam je Zlín nebezpečný. Bohužel jsme ty branky inkasovali. Šance jsme měli i my, jenže jsme dali pouze dva góly a oni čtyři. Tak to někdy bývá. Musíme se z toho poučit a derby ve Varech vyhrát,“ zopakoval Rob.

Zároveň připustil, že Berani měli herní styl Indiánů včetně smrtících přesilových her načtený.

„Oslabení hráli velmi dobře, ale i tak jsme dvě početní výhody proměnili. Obecně se ví, že to v přesilovkách dáváme na Guliho (Milana Gulaše), který pálí z první. A i když jsme to trochu změnili, tak týmy se dívají na videa a vědí, v čem jsme silní. Každý soupeř je však jiný a na každého platí něco jiného,“ podotkl Rob, který si o Vánocích odskočil domů na jih Čech.

Zdeněk Štybar se synkem Lewisem.
Štybar závodil doma ve Stříbře, běžel tradiční Vánoční míli

„Nebylo to extra dlouhé, protože na první svátek ráno jsme už zase trénovali a další den byl zápas. Ale víme to od začátku sezony a nějak se se tím vyrovnáváme,“ řekl útočník a prozradil, že i když pochází z kraje rybníků, kapra na svátečním menu nemusí. „Jsou tam kosti a já jsem líný. Zato jsme měli všechny druhy řízků,“ konstatoval s úsměvem.

A jak si stojí rivalové ze západu Čech před derby?

Plzeň vyšla naprázdno po dvou výhrách, zato Energii přetrhla porážka sérii pěti vítězných zápasů, byť jen ze dvou káply tři body. V dosavadních vzájemných utkáních v sezoně zvítězila vždy Škodovka. V Karlových Varech 3:0 a poté doma 4:3.

V sestavě Indiánů se stejně jako proti Zlínu neobjeví útočná posila Dominik Pacovský, který je v Plzni na měsíční hostování z Mladé Boleslavi. „Na tréninku se bohužel zranil,“ vysvětloval trenér Ladislav Čihák.