Indiáni v pátek od 17.30 hodin hostí Bílé Tygry Liberec a v repríze jarního čtvrtfinále play-off (Škodovka padla 2:4 na zápasy) chtějí zvítězit.

„Datum, nějaká čísla? To podstatné se odehraje na ledě. Naposledy jsme doma s Kometou získali jen bod, ztratili jsme vítěznou sérii a teď chceme zase vyhrát za tři body,“ prohlašuje plzeňský trenér Ladislav Čihák.

V tabulce druhá Plzeň po souboji s obhájci titulu narazí na poraženého finalistu, jenže vicemistři z Liberce zatím tápou a patří jim až dvanáctá příčka.

„Liberci nevyšel vstup do soutěže, měli nějaké zraněné hráče, ale pořád je to nebezpečný soupeř,“ upozorňuje Čihák. „Zápas v Plzni budou chtít ubojovat, navíc v bráně mají výborného Willa. I my máme silný mančaft, jen musíme makat celý zápas a líp se rozhodovat. Vědět, kdy je možné kličkovat a kdy je lepší puk jen vyhodit,“ zdůrazňuje kouč.

Ilustrační foto.
Reprízu finále ovládly mistrovské Přeštice a jdou do čela

Nejvyšší trenérské vzdělání získal společně se svým pátečním konkurentem Filipem Pešánem. „Známe se ze školy, ale z play-off se dobře zná i většina hráčů,“ podotýká Čihák.

V posledním vzájemném souboji v Plzni uspěli Tygři, kteří přetlačili Indiány 5:4, a ukončili tak březnové čtvrtfinále. Jakou zápletku nabídne další zápas?

Do plzeňské branky se vrací gólmanská jednička Miroslav Svoboda a v sestavě by měl chybět jen zraněný Ondřej Kratěna. Indiány následně čeká série pěti utkání na ledě soupeřů.

Liberec, který kromě extraligy hraje i Ligu mistrů, venku zatím nebodoval.

Zajímavá bude i reakce plzeňských skalních fanoušků. Klub za jejich vulgární skandování v utkání s Kometou dostal další pokutu, tentokrát deset tisíc korun. Uberou, nebo ještě přitvrdí?