„Jsme z toho lehce frustrovaní, a kdo by nebyl. Štěstí teď není na naší straně.Vždyť proti Kometě jsme třikrát trefili tyčku, čtvrtý gól se do naší prázdné brány odrazil od rozhodčího,“ bilancoval jednatřicetiletý bek. „Už pár zápasů nám to nelepí,“ dodala opora Škodovky.

Je třeba si nyní hlavně zachovat klidnou hlavu?
Soupeři nás nepřehrávají, herně nijak nepropadáme, takže v kabině žádná panika není. Vyrovnané zápasy rozhodují detaily, a na ty se musíme víc soustředit.

Jenže neubírají těsné porážky víc psychických sil než třeba případný debakl?
Zase se budu opakovat. Párkrát nám v klíčové chvíli odskočí puk, nemáme hráče na brance, kde by měl být. Bušíme do soupeřových gólmanů, ale všechno vidí a pochytají. To jsou maličkosti, o nichž jsem mluvil. Sezona je však dlouhá, víc zápasů je před námi, takže nemá cenu se detailně hrabat v jediném utkání. Navíc proti Brnu, které dva tituly po sobě nevyhrálo náhodou.

Jak se projevily změny ve složení plzeňských útoků?
Herní systém je daný a v týmu je tolik zkušených kluků, že není problém s tím, zda ten či onen hraje v první nebo ve třetí řadě. Naše lajny jsou natolik kvalitní, že trenér klidně postaví čtvrtý útok na elitní brněnský. Změny měly dát týmu hlavně nějaký impuls.

Další zápas hrajete až v neděli. Jak ten čas co nejlépe využít?
Těch pár dní navíc se hodí. Trochu si odpočineme a pak se připravíme na Vítkovice. To je teď hlavní úkol.

Ladislav Čihák
Trápení trvá. Zlomit to můžeme jen sami, zní z tábora plzeňských Indiánů