Rychlý, šikovný na puku motá útočník Milan Gulaš s obránci soupeřů. Jenže přibývající porážky tíží i zkušeného kapitána hokejové Plzně.

V nedělním utkání s Vítkovicemi sice Gulaš po sólu skóroval, ale byl také u vyrovnávacího gólu Ostravanů a neproměnil nájezd v rozhodujícím rozstřelu.

„Z minulých čtyř utkání máme jen bod, přitom jsme soupeře zase přestříleli. Nelepí nám to a v zápasech tedy musíme odmakat víc černé práce. Blokovat střely, snažit se puk dotlačit do branky. Na krásu se prostě hrát nedá,“ neskrýval Gulaš rozčarování.

V nájezdech nebylo jasné, čím jste chtěl brankáře Bartošáka překvapit. Jaký byl váš záměr?
Chtěl jsem udělat něco jiného, než předtím v zápase a vyšel z toho paskvil, nesmysl. Patrik Bartošák je skvělý gólman, ale to mě neomlouvá. Mrzí mě to. Zhasla tím naděje na zisk druhého bodu.

Ilustrační foto
Zápas století. S Realem přijede i Roberto Carlos

Nemrzí víc gól do šatny na 2:2 sedm sekund před koncem druhé třetiny? 
Bohužel naše klasika. Hloupost, kterou teď děláme často. Začalo to u mě. Soupeř zblokoval mou střelu, nakupily se další chyby a bylo. Góly v posledních minutách nás sráží.

Nejste příliš sebekritický? Nepřipouštíte si tlak na sebe až moc? 
Už jsem prožil horší krize, takže asi ne. Není mi dvacet let. Ale když se prohrává, věci si berete víc, jelikož mám za tým zodpovědnost. Jenže nesmíme klesat na mysli. V extralize teď přijde pauza, tak si trochu odpočineme, vyčistíme hlavy a připravíme se na další zápasy. Každý včetně mě si musí sáhnout do svědomí a zase to rozjedeme.

Ještě předtím odehrajete v Bolzanu úvodní zápas osmifinále Champions Hockey League.
Hokejová Liga mistrů je prestižní soutěž. Možná ne tak jako fotbalová, ale já osobně ji cením vysoko. Předtím jsem nikdy do čtvrtfinále nepostoupil, takže to chci nyní s Plzní zlomit.

Je to šance odhodit tíhu neúspěchů z extraligy?
Rozhodně je možné hrát v Bolzanu uvolněněji a může nás to zase nakopnout. Zároveň bude po návratu dost času si odpočinout a pak v přípravě máknout.

Ilustrační foto
Indiáni vyrazili na lov Lišek