Už zase hraju hokej, může si s úlevou říkat Jan Schleiss. Jednadvacetiletý útočník po dlouhých osmi měsících od vážného zranění konečně oblékl dres plzeňské Škodovky a v Nitře odehrál utkání Ligy mistrů.

Nic na tom, že Indiáni souboj se slovenským mistrem prohráli 1:2.

„Po té době to byl pro mě na ledě hrozný fofr. Herně nebyl můj výkon asi nic moc, ale jsem strašně rád, že jsem vůbec zpátky v týmu. Je to skvělý pocit moci zase hrát a věřím, že se to bude jen zlepšovat," říkal po obnovené zápasové premiéře Schleiss.

Vážné zranění utrpěl loni před Vánoci, kdy střet s protihráčem v extraligovém souboji odnesl přetrženým vazem v koleni. Následovala operace a potom dlouhá rehabilitace.

„Přímo nekonečná. Cvičení a další věci se opakovaly. Táhlo se to, ale doktoři mě přesvědčovali, abych byl trpělivý. Tak snad je už všechno za mnou," svěřoval se plzeňský odchovanec.

Koleno drží. „Hraju s ortézou a zatím to vypadá dobře," hlásil spokojeně Schleiss.

A jak hodnotil zápas s Nitrou? „Oni hráli takový zarputilý hokej. Šli si za vítězstvím jako buldoci a v bouřlivé atmosféře, která v té jejich ´plechárně´ panovala, výhru ubojovali," říkal dravý forvard a člen zlatého týmu Plzně z jara 2013.
Zároveň rychlý křídelní útočník děkoval plzeňským fanouškům, kteří vážili dlouhou cestu za týmem na Slovensko.

„Byli skvělí a patří jim náš dík. V nadcházející odvetě doma se jim budeme chtít revanšovat výhrou," vzkázal příznivcům Jan Schleiss.

Odvetné utkání s Nitrou v plzeňské HMAreně se hraje v sobotu od 17.00 hodin.