Ostrá sezona jim už začala. Hrají Ligu mistrů a teď hokejisty Škody Plzeň čeká vstup do nejvyšší domácí soutěže. Extraliga startuje v pátek, ale Škodovka jako obhájce bronzu vstoupí do nového ročníku až v nedělním druhém kole, kdy se Indiáni střetnou v HM Areně od 15.10 hodin s týmem Třince.

„Ve čtvrtek hrajeme doma ještě zápas Ligy mistrů s norským Stavangerem, a proto jsme si museli páteční úvodní zápas v Liberci s úřadujícími mistry odložit," vysvětloval opožděný start do extraligy Martin Straka.

Co se nemění, jsou cíle, které majitel a generální manažer plzeňského klubu před tým Indiánů staví.

„Chceme navázat na uplynulou sezonu, v níž jsme skončili třetí. To znamená postoupit nejlépe přímo do play-off, pak dojít co nejvýš a sáhnout si znovu na medaili. A hlavně dál hrát atraktivní útočný hokej, který by diváky bavil," zdůraznil někdejší excelentní útočník.

„Máme mladý tým. Doufám, že bude bojovný a náš hokej se bude lidem líbit. Když nemají na co koukat, na zimák je to netáhne. Proto je třeba jim něco nabídnout, hrát agresivně, útočně a dávat góly. Pak diváci přijdou," věří Martin Straka.
O tom, že Plzeň se v nadcházející extralize neztratí, je přesvědčen i sportovní manažer Tomáš Vlasák.

„Víme, že zopakovat úspěšný výsledek je vždy těžší. Nelétáme v oblacích, ale tým má svou sílu a já doufám, že ji v sezoně ukáže," sdělil Vlasák s tím, že získané posily by měly být přínosem.

S tím trenér Michal Straka souhlasil. „Do KHL odešel obránce Jakub Jeřábek, ale Peter Čerešňák ho zatím skvěle nahradil. A dobře se ukazují i noví hráči v útoku, ať už David Stach nebo Jakub Koreis, který se po letech vrátil do týmu, kde začínal. Víc čekáme od Coltona Yellow Horna, ale věříme, že i ten se probudí a bude dávat góly," prohlásil hlavní kouč.

Plzeňský tým se i v nové sezoně bude opírat o Matěje Machovského coby brankářské jedničky a smrtící sílu prvního útoku Kubalík, Kracík, Indrák.

„Bez gólmana to nejde a Machy (Machovský) je jedním z nejlepších brankářů v extralize. A první lajně v čele s Kubaldou to hraje skvěle. Jen další útoky musí přidat," podotkl generální manažer Martin Straka.

Že je tým nachystaný, věří i útočník a kapitán Ondřej Kratěna. „Naši mladí kluci jsou po úspěšné sezoně sebevědomější, ale důležité bude dobře začít, aby tým naskočil," přál si zkušený vůdce mužstva. Plzeňský klub vstupuje do sezony finančně stabilizovaný. „Vyrovnaný rozpočet máme stejný jako v minulých letech, to znamená pro áčko asi čtyřicet milionů korun," uvedl Martin Straka.