Čtvrteční předehrávka 1. kola začne v O2 Aréně za asistence kamer ČT Sport v 18.30 hodin.

„Co víc si přát, než začínat extraligu zrovna na Spartě, která enormně nakupovala a dopředu vyhlásila útok na titul,“ uvedl plzeňský trenér Ladislav Čihák.

„Zápas provází očekávání, bude plný dům a spousta lidí přijede i z Plzně. My chceme dobře začít, nejlépe vítězstvím,“ netají osmatřicetiletý kouč a druhou sezonu šéf plzeňské střídačky.

Spartu nezastavíš, hlásají klubová hesla. Škodovka věří, že to dokáže.

Do úvodní bitvy vyrukují Indiáni povzbuzeni výsledky z přípravy i Ligy mistrů, kde jen vyhrávali.

Na evropské scéně Plzeň dvakrát svalila v prodloužení finské mistry z Hämeenlinny, smetla dánský Rungsted a v předstihu si zajistila postup ze skupiny B.

Jenže Sparta touží vybřednout z mizérie minulých dvou sezon, kdy v extralize neprošla předkolem play-off.

Nastoupil nový majitel, změnil se management, který první tým nabil zvučnými posilami.

Pražané získali mimo jiné hvězdné útočníky Řepíka s Kvapilem nebo Vladimíra Růžičku mladšího. Do obrany se vrátil Adam Polášek. I proto Sparta doufá, že po třinácti letech ukončí čekání na titul.

„Chceme hrát o nejvyšší příčky,“ vyhlásila nová generální ředitelka klubu Barbora Snopková Haberová. Žena se vztahem k hokeji i Plzni.

Snopková je vnučkou plzeňského útočníka, později trenéra a šéfa klubu Zdeňka Habera a manželkou někdejšího obránce Jana Snopka, který nyní ve Škodovce působí jako kondiční trenér.

„Zda nejde o střet zájmů? Tomu se musím smát. Pro mě je práce v Plzni nejdůležitější. Co dělá moje paní ve Spartě, je zase její práce,“ reagoval s úsměvem Snopek.

Momentálně tým ze západu Čech, který v létě také obměnil svůj kádr, trápí víc zranění hráčů.

Škodovka se v prvním z 52 střetnutí základní části musí obejít bez brankáře Jaroslava Pavelky, útočníka Jaroslava Kracíka a obránce Bohumila Janka. Ačkoliv ten se včera proháněl po ledové ploše.

„Bohouš sice trénuje, ale hrát ještě nebude a zranění nepustí do zápasu ani Krácu. Ještě déle, minimálně měsíc, nám bude chybět Jarda Pavelka. Řešíme to, ale zatím se nic konkrétního neurodilo,“ sdělil trenér Čihák.

Gólmanovi Dominikovi Frodlovi bude dnes krýt záda junior Kristián Kolář.

„I tak jdeme do utkání na Spartě s hlavou nahoře a vírou ve vlastní síly. Známe jejich přednosti, ale vidíme také mezírky v obranné hře a tudy by mohla vést cesta,“ prohlásil Ladislav Čihák před bitvou se svěřenci německého trenéra Uwe Kruppa.

Škodovce se v poslední době na ledě pražské Sparty daří. Vyhrála tu minulých pět zápasů.

„Jenže teď Sparta posílila, přivedla zkušené hráče, kteří tým posunou výš. Čeká nás souboj v tempu a plný emocí. Ale jsme natěšení a budeme chtít navázat na úspěšné výsledky z Ligy mistrů,“ uvedl Milan Gulaš, kapitán a největší eso plzeňského týmu.