Po výhrách nad Vítkovicemi a v Liberci vzhlíží Indiáni k dalším duelům dobře naladěni.

V neděli hostí zatím tápající Třinec a dnes projdou zkouškou ohněm na ledě Sparty.

Pražský klub totiž v létě nešetřil a sestavu nabil jedenáctkou nových hráčů v čele s Tomášem Rolínkem.

Navíc jen nedávno získala Sparta z bratrského Lva hrajícího KHL reprezentačního obránce Jakuba Krejčíka a netají se svou touhou po dlouhé pauze konečně zase ovládnout extraligu.

„Sparta se hlasitě pasuje na hlavního favorita soutěže. Před extraligou se pražský tým výrazně posílil a určitě nás prověří," uvedl Milan Razým. „K utkání přistupujeme s respektem, nikoliv však s nějakými obavami," zdůraznil plzeňský trenér.

Svou kvalitu zatím potvrzují i úřadující čeští mistři a jen velká jména v sestavě nezaručují automaticky vynikající výsledky.

Sparta sice zvládla rozjezd, když doma rozstřílela Třinec 5:1, ale následně prohrála 1:3 v Chomutově.

„O to soustředěněji se na nás sparťané nachystají. S tím počítáme," uvedl Razým.

Porážku Sparty s Chomutovem si kouč prohlédl na videu, příkladem Pirátů se ale řídit nechce.

„Hrajeme jiným stylem, a pokud zopakujeme výkony z úvodních duelů, dokážeme být pro Spartu nepříjemným soupeřem," je si jist Razým.

Trenér zatím vůbec řeší veskrze příjemné problémy.

Do boje se hlásí uzdravený obránce Daniel Seman, předtím v Liberci naskočil do ofenzivy Ján Sýkora a další útočníci by měli následovat.

„Ryan Hollweg do čtrnácti dnů, do týdne Pavel Kašpařík," upřesnil plzeňský kouč.

Konkurence v týmu vzrůstá. Třeba zkušený Seman se dnes do základní sestavy Škodovky nevejde.

„K změnám zatím není důvod. Ale soutěž je teprve na začátku a Danův čas určitě také přijde," vysvětloval Milan Razým.

Seman verdikt koučů respektuje. „Cítím se v pohodě, ale záleží na trenérech. Kluky se budu snažit maximálně podpořit a věřím, že na Spartě nějaký bod urveme," reagoval čtyřiatřicetiletý bek.

Trenér Razým musí volit i mezi dvojicí gólmanů. Jak totiž Matěj Machovský proti Vítkovicím, tak zkušenější Lukáš Mensator v Liberci svůj tým podrželi.

„Vůbec to neznamená, že by jeden z nich chytal doma a druhý na cizím ledě. Nebo že by se střídali ob zápas. V nasazování gólmanů přihlížíme i ke konkrétnímu soupeři," sdělil kouč.

Kterého z brankářů vyšle do klece v Praze, to však Razým neprozradil.

Zápas Sparta versus Plzeň začíná dnes v 18.00 hodin.

„Plzeň má kvalitní mužstvo. Oni vědí, kdy bránit a kdy pro změnu útočit, a dostat tak protivníka pod tlak," uvedl trenér Josef Jandač.

Klíčovým mužem Škody je podle sparťanského kouče Martin Straka. „Pořád je to skvělý hokejista, který se umí obětovat pro tým. My se na zápas těšíme, protože Plzeň je tradiční soupeř, mistr. Mělo by dorazit i hodně fanoušků, a utkání tak bude mít dobrou atmosféru," dodal Jandač.