Zkušený slovenský bek měl velký podíl už na prvním gólu Škodovky. To ve třetí minutě propadla do chomutovské klece Slovákova bomba ještě tečovaná Tomášem Sýkorou.

Daleko častěji než předtím jste stříleli a chodili před soupeřovu branku za dorážkami. To byla strategie na Chomutov?
Vždycky chceme hrát jednoduše, tlačit se do branky. Ale teď jsme navíc i dobře bruslili a dohrávali každý souboj. Z toho jsme získávali puky a dostávali soupeře pod tlak.

Bylo znát, že po dvou nevydařených zápasech musíte doma zabrat? Zvlášť proti celku ze spodních pater tabulky?
Po porážce ve Zlíně, kterou jsme si zavinili už tragickým vstupem do utkání, padlo hodně ostrých slov a snad i fanoušci v hledišti museli cítit, že Chomutov chceme porazit a jdeme si za tím. A za tři body jsme také hodně rádi.

K výhře vám pomohla i využitá přesilovka, přesto hra v početní převaze není pro Plzeň stále výhodou jako dřív. Co chybí?
Vždy si něco řekneme a nakreslíme, ale na ledě to pak nedodržujeme. V neděli to však bylo v přesilovkách lepší, snad už se to bude jenom zlepšovat.

Jak moc v tomhle ohledu postrádáte hrajícího majitele klubu Martina Straku?
Jasně, že Martin je důležitým článkem naší hry nejen v přesilovkách, ale teď chybí a o to víc musíme v každém zápase makat. Dobrou zprávou je, že Martin s námi už trénuje, a všichni doufáme, že do zápasu naskočí co nejdříve.

Vaše forma v posledních utkáních stoupá. Souhlasíte?
Cítil jsem se dobře už 
v úvodu extraligy, pak jsem ale onemocněl a nějaký čas trvalo, než jsem se do toho zase dostal. Ale o osobní pocity nejde. Přece jen před zápasem bylo v kabině jisté napětí,
a i když se vítězství nerodilo lehce, tak jsme bojovali jako tým, a o to víc ta výhra těší.