Plzeň - Dohodnuto, stvrzeno. Hokejová Škoda Plzeň si pojistila kapitána extraligového áčka Jana Schleisse minimálně do sezony 2024/25. Plzeňský klub na svém webu informoval, že 28letý útočník prodloužil stávající smlouvu o dva roky.

„Honza je důležitým článkem mužstva a obrovským přínosem pro tým jak na ledě, tak v kabině. A proto bylo pro nás velice důležité, abychom se dohodli na podmínkách a Honza u nás pokračoval. I přes další nabídky, které měl,“ komentoval prodloužení kontraktu s důrazným forvardem sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Spokojenost s novou smlouvou vyjádřil i Schleiss. „V Plzni jsem s hokejem začínal a chci doma něco dokázat. Moc si vážím toho, že jsme se s klubem dohodli a můžu zde pokračovat,“ prohlásil plzeňský rodák, odchovanec klubu a někdejší mládežnický reprezentant.

Gesto fair-play. Plzeňský kapitán Jan Schleiss ještě za stavu 1:4 odvolal trest pro soupeře.Kapitán Jan Schleiss.Zdroj: hcplzen.cz/Milan Podpera

S výjimkou tříleté štace ve Vítkovicích (2018 až 2021) také Schleiss hájí v extralize jen barvy Škody. V nejvyšší soutěži začínal v mistrovské sezoně 2012/13 a celkem za Plzeň odehrál 303 zápasů s bilancí 92 kanadských bodů (42 gólů + 50 asistencí).

Minulá sezona byla jeho nejzářivější, když si na konto připsal 21 gólů a 11 asistencí. V té aktuální zatím Schleiss ve 23 utkáních vstřelil čtyři branky a k tomu přidal šest nahrávek.

Plzeňský útočník a kapitán Jan Schleiss.
Každá výhra pomůže. Je to o hlavě, říká kapitán Schleiss