„Miro Preisinger přišel do Plzně na zkoušku, uspěl a je pro nás velmi platným hráčem. Věřím, že když s námi absolvuje letní přípravu, tak na tom může být příští sezonu ještě lépe. Braňo Kubka je defenzivní jistota, o kterou jsme také stáli. A gólman Patrik Polívka vytvořil s Matějem Machovským výbornou dvojici, na niž chceme sázet i nadále," komentoval prodloužení kontraktů Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda.

„Jsem rád, že můžu v Plzni pokračovat. Máme za sebou dobrou sezonu, zakončenou ziskem bronzu a už teď se těším na další rok," prohlásil Preisinger.

Mezi Indiány přišel před sezonou z BanskéBystrice a na prodloužení smlouvy se s vedením plzeňského klubu dohodl už v průběhu play-off.

„Pochopitelně vždy pomůže, když máte jistotu, co bude dál," řekl k tomu pětadvacetiletý rodák z Bratislavy.

V play-off odehrál tvořivý centr devět zápasů, v nichž si připsal gól plus dvě asistence. Předtím v základní části vytěžil Preisinger z 52 startů pět gólů a devět asistencí.

Také sedmadvacetiletého Kubku zájem Plzně potěšil a na západě Čech rozehraje už třetí sezonu. „Celá rodina je tu spokojená, takže jsem rád, že to klaplo," uvedl rodák z Detvy.

Spolehlivého beka navíc těší, že kromě extraligy čeká Indiány i hokejová Champions League. „V létě je třeba se poctivě připravit a bylo by skvělé, kdybychom minimálně zopakovali letošní výsledky. V Champions League bych si přál konfrontaci s některým švédským klubem," uvedl.

Setrvání v Plzni vítá také dvaadvacetiletý odchovanec Patrik Polívka, který v sezoně plnil roli dvojky za Matějem Machovským. „Jsem rád, že zůstávám doma, a doufám, že navážeme na výkony z této sezony. Těším se i na naše fanoušky, kteří nám pomohli až k bronzu," řekl Polívka.