Po nachlazení se do plzeňské sestavy vrátil obránce Marek Baránek a poprvé v této sezoně hrál dvacetiletý bek Daniel Malák. Oproti pondělnímu zápasu chyběl útočník Samuel Bitten, který si odpykával disciplinární trest na jedno utkání.

V úvodu zápasu vychytal brankář Škodovky Dominik Pavlát Birnera.

První gól utkání padl v 9. minutě. Liberecký gólman Kváča neudržel puk vystřelený Janem Schleissem a do odkryté branky ho dorazil Kryštof Hrabík – 0:1.

Na konci první třetiny minul téměř prázdnou branku domácí Ivan a vzápětí střelu Flynna zblokoval obránce Malák.

Dominik Pavlát vychytal Škodovce vítězství v derby s Energií a slavil druhou nulu v sezoně.
Energii vypnuli, teď plzeňští Indiáni vyrážejí na sever

Na začátku druhé třetiny uspěl Pavlát proti Najmanovi i Balinskisovi, který zakončoval nájezd na plzeňského brankáře blafákem.

V polovině duelu ztroskotal na Kváčovi Aleksi Rekonen. Vzápětí nastřelil liberecký Derner tyč hostující branky.

A když poté Pavlát zneškodnil dorážky Flynna a Ordoše, skončila druhá třetina 0:0.

Ve třetí třetině se Plzeň bránila libereckému tlaku v přesilovce Bílých Tygrů i při hře pět na pět.

Ve 49. minutě dostal Jelínek nohou puk za Pavláta, ale rozhodčí po zhlédnutí videa gól neuznali, protože liberecký kapitán do kotouče kopl.

Liberec se snažil tlačit před branku hostů, ale buď ztroskotával na sešikované obraně Škody, nebo na Pavlátovi. To platilo do času 57:51, kdy Flynn prostřelil Pavláta ranou z voleje – 1:1.

Gesto sudího je jasné. Plzeňský útočník Petr Kodýtek slaví první a vítězný gól v derby.
Kodýtek gól, Pavlát nula a Škodovka vyhrála i třetí derby v sezoně

Tímto skóre skončila třetí třetina. Liberecký obrat dokonal v prodloužení opět Flynn, který po 79 vteřinách nastavení rozhodl z přečíslení dva na jednoho o bonusovém bodu pro Bílé Tygry – 2:1. Platilo přitom otřepané nedáš, dostaneš, protože v čase 60:13 trefil Petr Zámorský tyč Kváčovy branky.

Další zápas hraje plzeňská Škodovka už v pátek od 17.30 hodin, kdy se domácím utkáním proti Kometě Brno rozloučí s rokem 2022.