Litvínov, který předtím doma zdolal právě Kometu, podal proti dalšímu favoritovi znovu bojovný výkon. Hned v úvodu mohla Verva udeřit, ale Trávníček minul odkrytou branku. Z protiútoku zahrozili hosté, jenže  Kodýtkovu pohotovou ránu zastavila tyč. Skóre se tak poprvé měnilo až ve 14. minutě, kdy hosté po kombinaci využili dvojnásobnou přesilovku. Puk za litvínovského gólmana Petráska zametl Stach. Jenže domácí záhy vyrovnali. Před plzeňskou branku se prodral Kubát, jeho ránu sice zblokoval obránce Sklenička, ale odražený puk dorazil do sítě Černý.

Druhou třetinu otevřeli  lépe Indiáni. Gulaš po rychlém průniku ale Petráska nepřekonal a neujala se ani Stachova dorážka. Následně v přesilovce znovu Gulaš  jen zacinkal na horní tyčku. Tyč zachránila také hosty, když v 28. minutě za jinak jistého gólmana Svobodu propadl Lukešův bekhendový pokus. V závěru třetiny si domácí zahráli dlouhou přesilovku pět na tři, Škodovka však ubránila vyrovnaný stav.

V třetí třetině se rozhořel  boj kdo s koho. Gólmani na obou stranách se překonávali. Domácí Petrásek zlikvidoval pohotové Kracíkovo zakončení a nepřekonal ho ani nejlepší extraligový střelec Kubalík. Také Verva dál ztroskotávala na Svobodovi, který zkrotil třeba Pilařovu bombu z mezikruží. Protože obránce Pulpán  zasáhl z dálky jen tyč domácí klece, souboj o vítězství pokračoval v prodloužení. V něm Indiáni nejprve ubránili oslabení, ale v poslední minutě rozhodl o výhře Vervy z trestného střílení Gerhát. Svobodu si poslal k jedné tyči a nataženou rukou usměrnil puk podél gólmanova betonu do sítě.

„Na zakončení alá Forsberg jsem si věřil. Zkouším to v tréniních a naštěstí mi klička vyšla. Za dva získané body jsme rádi, protože v naší situaci prostě bodovat potřebujeme,“ řekl po utkání František Gerhát.

Plzeňský snajpr Kubalík uznal, že jen s jedním vstřeleným gólem se těžko vyhrává. „Je jasné, že nebudeme všechny porážet o deset gólů a přijdou i zápasy jako tenhle, kdy nám to tam moc padat nebude. Ale na ledě posledního jsme asi měli podat lepší výkon,“ podotkl útočník.

Plzeň pokračuje v cestách za soupeři. První místo budou Indiáni hájit v pátek na žhavém ledě v Třinci.