Stejně jako ve dvou předchozích duelech se o vítězi nerozhodlo v šedesáti minutách ani ve středečním šlágru 27. kola. Škodovka prohrála v Praze 1:2 v prodloužení. V nastaveném čase rozhodl obránce Blain. Indiáni zůstávají v tabulce pátí.

První vzájemný mač ztratila Škoda rovněž v prodloužení – 6:7 a doma padla se Spartou 2:3 po nájezdech.

Duelem na Spartě odstartovala Plzeň třetí čtvrtinu soutěže.

První velkou šanci zápasu zhatila plzeňská obrana ve 13. minutě Kudrnovi, kterému přihrával Pech.

Skóre se nezměnilo ani pár vteřin před koncem první třetiny, kdy Říčka vybídl Košťálka, který ale sám před brankou vyprášil betony plzeňského gólmana Frodla.

Vyrovnané skóre potvrzoval i téměř stejný počet střel na branku 11:10 ve prospěch domácí Sparty.

První gól hokejového šlágru vstřelili Pražané. Reprezentační útočník Tomášek se v 27. minutě dostal k puku na pravé straně mantinelu, odkud překonal brankáře Frodla.

Ve 38. minutě opět neuspěl tváří v tvář Frodlovi obránce Košťálek.

Po dvou třetinách byl počet střel na branku 20:19.

Necelé čtyři minuty po přestávce nepropasíroval puk pod Frodlovým betonem Tomášek. A tak platilo otřepané nedáš, dostaneš. Ve 46. minutě byl vyloučen domácí Blain a přesilovku hosté využili. Po přihrávce Mertla překonal Sedláčka prudkou střelou Kantner – 1:1.

Poté neuspěl Kracík.

V polovině posledního dějství Plzeň nevyužila početní výhodu pět na tři. Gulašovu dělovku zastavil Sedláček.

Poslední minuty třetí třetiny se oba týmy soustředily na obranu, a tak zápas dospěl do pětiminutového prodloužení. Do něj Škodovka vstupovala bez vyloučeného beka Vráblíka.

Přesilovka se domácím sice nevyvedla, ale po jejím skončení skóroval sparťanský obránce Blain, který tvrdou ranou od modré propálil Frodla – 2:1 pro Spartu.

Západočeši tak padli se Spartou i ve třetím vzájemném extraligovém utkání.

Svěřenci trenéra Ladislava Čiháka se musí z těsné porážky rychle oklepat, protože už v pátek od 17.30 hodin doma hostí Vervu Litvínov. Severočeši ve středu zvítězili 5:2 nad Brnem a poskočili na desáté místo tabulky zajišťující postup do předkola play-off.