Velkou zásluhu na vítězství Škody má její kapitán Milan Gulaš, autor hattricku.

„Nebýt Guliho, ten zápas bychom neurvali. Je to rozdílový hráč, nejlepší v celé extralize. Jsem hrozně rád, že ho máme v týmu,“ pochvaloval si trenér Ladislav Čihák.

Mrzelo ho však, že opět brzy po vstřeleném gólu inkasovali. „Já už ani nevím, kterou lajnu tam mám dát po gólu. Víme o tom, ukazujeme si to na videu, je to náš problém. Chce to být klidnější na puku. Pro nás to jsou cenné body, Pardubice jdou nahoru,“ doplnil kouč Škody.

Ta brzy vedla, když v oslabení udeřil Heřman – 1:0.

Pardubice si pak vytvořily tlak, ale domácí defenziva odolávala. Naopak ve 13. minutě nahrál Rob v přesilovce Gulašovi a ten se trefil i v desátém utkání v řadě, což nikdo jiný v české extralize zatím nedokázal – 2:0.

Oslava Gulašova rekordu pak byla na dlouhou dobu poslední radostí Plzeňských, kteří ještě do konce první části o dvoubrankový náskok přišli. V čase 14:18 pálil po buly Hovorka přesně k bližší tyči – 2:1. A za necelou půlminutu bylo srovnáno, když hostující Mandát v přesilovka nadvakrát protlačil puk za Frodla – 2:2. Po pěti minutách druhé třetiny přišla Škoda o zkušeného obránce Pulpána, který obětavě padl do rány Látala a s krvavou ránou v obličeji musel do kabin. Potom plzeňští hokejisté přestáli dvě přesilovky soupeře, aby pak sami udeřili v početní výhodě. Moravčíkova rána od modré ještě ve 39. minutě klubkem těl před pardubickou brankou neprošla, ale Gulaš poslal puk nekompromisně za záda gólmana Štěpánka – 3:2.

Jenže než dozněly ovace publika bylo zase vyrovnáno, 19 vteřin po vedoucím gólu Škody poslal hostující Kolář přesnou žabku přes obránce Houdka a Tybor vymetl ranou z pravého kruhu šibenici plzeňské branky – 3:3.

Rozhodnutí padlo v závěrečném dějství. Škodu za vítězstvím nasměroval v 54. minutě Eberle, svým prvním gólem v sezoně – 4:3. A vše pak zpečetil symbolicky Gulaš, který v přesilovce zkompletoval hattrick – 5:3.