„Jednoznačně rozhodlo neproměňování šancí. Pokud se nepletu, poslední utkání máme bilanci tři zápasy – tří góly v normálním hracím čase. Naše koncovka je nyní špatná,“ připustil útočník Luboš Rob, který sám čeká na první gól v sezoně

To asi není příliš povzbuzující?

Góly se od útočníků čekají. Většinou se prosazuje naše první lajna a je třeba, abychom se my ostatní přidali. Musíme na tom zapracovat, potřeba je i trocha štěstí a příští kolo chceme vyhrát.

V derby jste byl blízko, abyste odčaroval kouzlo karlovarského brankáře Novotného. Proč se to nepovedlo?

Střela mi docela sedla a věřil jsem, že by to mohl být gól. Bohužel, asi mám již v hlavě tu dlouhou sérii bez vstřelené branky. Štěstí se od nás trochu odklání, ale bez gólů se nedá vyhrát.

Ačkoliv jste při tažení za soupeři podruhé prohráli, v jedenácti zápasech předtím jste bodovali a jste dál první.

Tabulku sice vnímáme, ale ta je neúplná. Navíc když dvakrát po sobě prohrajete, tak se vše nabaluje. Obzvlášť kdybychom padli i potřetí. Je prostě třeba začít znovu bodovat, ale musíme se zlepšit v koncovce.

Jenže zítra vás na závěr dlouhé venkovní série čeká zápas na ledě Sparty.

Utkání jdou nyní v rychlém sledu, což je dobře, protože nad nimi nemusíme tolik přemýšlet. Každopádně Sparta bude těžký soupeř, i když nemohou přijít fanoušci. My chceme vyhrát, být úspěšní, ale musíme začít dávat góly.