V pátek ještě Indiáni zvládli obvyklý cyklistický výšlap v okolí města. „Zhruba padesát kilometrů," uvedl Milan Razým, teď už potvrzený hlavní trenér plzeňského celku.

V nadcházejícím týdnu čeká Západočechy první z krátkých kempů na šumavském Zadově.

„Tři neděle utekly jako voda. Postupně jsme zvyšovali objem tréninků, ale kluci nárůst zatížení zvládli bez reptání a zlepšují se," zdůraznil Razým.

„Třeba obávané výjezdy kopců na kole, které jsme letos ještě o něco prodloužily, už nejsou pro hráče takovou hrozbou," uvedl padesátiletý kouč.

„I když narůstající únava je znát. Čtvrteční fotbal v Radkovicích jsme i kvůli tomu prohráli 1:4," podotkl Razým, který tým na extraligu chystá s asistentem Michalem Strakou, trenérem gólmanů Rudolfem Pejcharem a kondičním trenérem Miroslavem Liškou.

S nabíráním kondice jste, zdá se, spokojený. Jak to vypadá se zdravotním stavem hráčů?
Tak zatím, musím to zaklepat, se nám zdravotní trable vyhýbají. Naopak, do přípravy se už zapojil Tomáš Vlasák, kterému po sezoně operovali kotník. Z marodů chybí snad jen Ondra Havlíček, který se zotavuje z operace ramena.

Kdy začíná soustředění na Zadově a jaký program jste hráčům nachystali?
Sejdeme se v neděli vpodvečer, abychom ještě stihli lehký trénink. Od pondělí do pátku pak pojedeme naplno. Konkrétní náplň tréninků ale hráčům prozradíme až na místě. Nečeká je nic lehkého, ale mohu slíbit, že půjde o pestřejší záležitost, než jak poznali Zadov předtím.

Na Šumavě se k týmu poprvé připojí noví hráči, ať už útočník Jozef Balej nebo obránce Tomáš Slovák. Jak vnímáte zatimní pohyb v kádru?
Devět hráčů po sezoně skončilo nebo odešlo, tři noví přišli. Z tohoto pohledu jde jen o doplnění mužstva. I když třeba kvalita nově příchozích skýtá naději, že by mohli týmu výrazně pomoci. Ať už třeba střelci Gulaš s Balejem, nebo teď důrazný Slovák v obraně. Ale v defenzivě volná okénka pořád máme a chtělo by to proto získat ještě minimálně jednoho kvalitního beka.

Majitel klubu a jeho šéf Martin Straka stále váhá, zda ještě oblékne plzeňský dres. Co si myslíte vy?
Je to jen na Martinovi. Ale protože s námi téměř denně trénuje, a když je zaneprázdněný, tak si přidává individuálně, věřím, že to nedělá jen kvůli hezké figuře. Samozřejmě že bych si přál, aby dál hrál.