To si pro nadcházející ročník vytkli jako první cíl hokejisté Škody Plzeň, kteří v soutěži obhajují třetí místo.

„Zní to otřepaně, ale potřebujete chytit začátek. Jinak se v tom začnete plácat, nemáte pohodu a sezona je v háji. To platilo v NHL jako nyní v extralize,“ řekl na předsezonní tiskové konferenci klubu generální manažer Martin Straka.

„První kola máme extrémně těžká. Hrajemes Libercem, v Brně, doma se Spartou, a bylo by dobré to zvládnout,“ podotkl šéf klubu, který po minulé sezoně opustil střídačku a post hlavního kouče svěřil Ladislavu Čihákovi.

„Ať už Čihy jako hlavní, ale i Jirka Hanzlík a další trenéři odvádějí dobrou práci. A je na hráčích, aby ji přetavili na ledě do výsledků, sbírali body,“ řekl Straka.

Z mužstva má dobrý pocit. „Pár hráčů sice odešlo, ale noví kluci dobře zapadli,“ podotkl bývalý excelentní útočník, pod jehož vedením hokejová Plzeň od sezony 2008/09 nikdy nechyběla ve vyřazovacích bojích a kromě mistrovského titulu získala třikrát bronz.

„Tým má svou kvalitu i nyní. A co je hlavní, chce vyhrávat, což ukázal v Champions League. Ty čtyři výhry se silnými soupeři nebyly náhoda,“ zdůraznil Straka.

„Máme dva vyrovnané brankáře, dáváme gólya dobře bráníme. Ale musíme to přenést do extraligy.

Podlehnout uspokojení by byla hloupost, ale to trenéři ani zkušení kluci v týmu nedovolí,“ prohlásil Martin Straka.

Škoda Transportation zůstává generálním partnerem HC Škoda i v nadcházející sezoně.
Škoda Trasportation bude generálním partnerem HC Škoda v sezoně 2018/2019