Jenže v závěru se Západočeši nechali vyloučit a v oslabení jen 73 sekund před koncem třetí části dramatické bitvy inkasovali.

Škodováci ještě odvolali brankáře, ale přes snahu i několik střel už jinak výborně odehraný zápas do prodloužení nedotlačili. Nenavázali tak na páteční výhru z úvodního utkání s Libercem.

„Ještě teď mě to štve,“ prohlásil plzeňský trenér Ladislav Čihák, ale hráče přes těsnou prohru v Brně pochválil.

„V závěru jsme to bohužel nezvládli, ale proti silnému soupeři jsme jinak odvedli dobrou práci. Hokej měl nasazení, hrálo se v pohybu a i co do taktiky to bylo správně,“ bilancoval sedmatřicetiletý kouč. „Myslím, že bod bychom si zasloužili, ale bereme to tak, jak to je,“ podotkl.

„Z Plzně šel po sérii výher v Champions League respekt a také u nás hrála aktivní a agresivní hokej. Nám pomohl rychlý první gól, soupeř ale vyrovnal a pak jsme se dostali pod tlak. Ve třetí části za stavu 2:2 to už bylo kdo s koho a v závěru nám nahrál faul soupeře,“ připustil brněnský asistent Kamil Pokorný.

Právě rozdíl ve využití přesilových her viděl trenér Čihák jako klíčový.

„Kometa z toho dala gól, my ne. A takové situace, ale i šance při hře pět na pět musíme využívat líp. Jen tak můžeme těžké zápasy překlopit na svou stranu,“ upozornil plzeňský kouč.

Plzeň je s třemi body z úvodního duelu a skórem 6:3 zatím pátá spolu s pražskou Spartou. Přitom na svěřence německého trenéra Uwe Kruppa narazí Indiáni už v pátek doma (začátek 17.30 hodin).

„Čeká nás další silný soupeř, o důvod víc zapracovat na přesilovkách a vůbec na koncovce,“ podotkl Čihák.

„V Brně jsme sice prohráli, a o to se to hodnotí hůř, ale zápas jsme jinak odmakali. Se Spartou musíme předvést minimálně stejný výkon a naskočit zase na vítěznou vlnu,“ přidal se obránce Roman Vráblík.

Trenér Plzně Pavel Vrba.
Kouč Vrba: Už se tolik neklepu