Přesvědčil trenéry, zvládl zkoušku a vybojoval si místo v sestavě extraligové Škody Plzeň.

Slovenský útočník Miroslav Preisinger, který naposledy hrál za Banskou Bystrici, podepsal se Škodovkou roční kontrakt s opcí.

Bratislavský rodák má dvouleté zkušenosti ze zámoří z juniorské OHL. Po návratu hrál za Slovan a v 15 zápasech okusil Kontinentální ligu. Během ročníku 2012/13 ale Preisinger odešel do Skalice, odkud potom zamířil do Banské Bystrice.

„Míra nás svými výkony přesvědčil. Je šikovný, ale bude muset ještě přidat. Hlavně ve střelbě, aby byl produktivnější," řekl o útočné akvizici asistent trenéra Ladislav Čihák.

Čtyřiadvacetiletý centr tak rozšíří slovenskou enklávu ve Škodovce, kde už působí obránce Branislav Kubka a ofenzivní dvojice Ján Sýkora, Mário Bližňák.

Preisinger operoval v plzeňském útoku i v posledním přípravném utkání v Chomutově, kde se Škodovka vrátila na vítěznou vlnu.
Po porážce od ruského Jekatěrinburgu dokázali Západočeši v úterý vyhrát nad Piráty po nájezdech 3:2.

V souboji s celkem, který se vrací do extraligy nově pod vedením trenéra Vladimíra Růžičky, Plzeňští dvakrát vedli, ale soupeř vždy stihl srovnat.

„V úvodu jsme měli lepší pohyb. Soupeř si vypomáhal fauly, ale my jsme ani jednu ze tří přesilovek nevyužili," vrátil se k utkání Čihák.

V prostřední třetině se už hra vyrovnala. „Domácí se zvedli a bylo to nahoru dolů.
V přesilovce jsme se ujali vedení, ale Chomutov vyrovnal stejně jako potom v závěru, kdy dotáhl zápas k remíze 2:2. V extralize to bude nevyzpytatelný soupeř," říkal Čihák.

Za Plzeň skóroval v přesilovce Nicholas Johnson a potom parádní trefou do horního růžku pirátské branky obránce Lukáš Pulpán.

Prodloužení se nehrálo a v nájezdech ukázali větší šikovnost Indiáni. Domácí se proti Patriku Polívkovi v plzeňské brance neprosadili, naopak trefy Jána Sýkory a Ondřeje Kratěny zajistily Škodovce vítězství.

Ačkoliv dnes čeká Plzeň další zkouška na ledě prvoligového Kladna (od 18.00 hod.), trenéři hráčům neuleví.

„Dál kombinujeme led s posilovnou, kondiční věci s herními cvičeními. Ani před zápasem s Kladnem to nebude jinak," potvrdil Čihák.

Jen někteří ze zkušenějších borců budou mít dnes volno. „Nejspíš hráči z první lajny, možná i někdo další. Proti Kladnu je nahradí mladí kluci," uvedl asistent.

V týmu po úvodní sérii přípravných duelů došlo k prvnímu zúžení kádru.

„Na farmu v Klatovech jde Honza Holý, David Michl, Matěj Beran a Honza Matějka. Nezatracujeme je, naopak je budeme dál sledovat a je na nich, jak se s tím poperou," prohlásil Ladislav Čihák.