První Škodovka padla ve šlágru 30. kola na ledě druhého Hradce Králové 0:6.

V bežící soutěži ale Indiáni vyšli naprázdno teprve potřetí a v čele tabulky přes nepříjemný debakl sedí dál s náskokem. Plzni avizovaně chyběl zraněný útočník Milan Gulaš, ale v obraně také Jakub Kindl, který se zranil při rozcvičováni. Přesto hosté na soupeře v úvodu vlétli, ale brankáře Rybára nepřekonali. Naopak domácí od osmé  minuty vedli. Džerinšovo nahození z úhlu tečovala do plzeňské sítě hradecká posila Smoleňák. 

Vedení jen vystupňovalo chuť domácích. Na brankáře Svobodu najížděl Dragoun, zblízka dotíral Látal a znovu jel sám Džerinš, ale plzeňský gólman pokaždé zakročil. V závěru třetiny už domácí při signalizované výhodě skórovali. Zasahující Svoboda odklouzal mimo tyče a lišák  Bednář po objezdu plzeňské branky zasunul puk do odkryté klece.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Škoda Plzeň.Zdroj: Deník/ Michal Fanta

Ve druhé třetině sice Škodovka přidala na důrazu a zkoušela ještě nepříznivý průběh zlomit, ale v pohodě hrající domácí hosty do výraznějších šancí nepouštěli. Výjimkou bylo přečíslení tří na jednoho, které táhl Kracík. Přes padajícího obránce poslal puk na Indráka, ale ten pálil jen do gólmana Rybára. Hosté museli riskovat a góly padaly už jen do jejich  sítě. Po Köhlerově pasu překonal Svobodu najíždějící Berger a potom ve třetí Hradec umocnil pokoření lídra dalšími třemi zásahy. 

Nejblíž čestnému gólu hostů byl Petr Straka, ale jen těsně minul cíl a podtrhl  zmar nejofenzivnějšího celku soutěže. „Z aktivního začátku jsme nic nevytěžili, naopak domácí se ujali vedení a nám pak nešlo nic. Nedostávali jsme se ke střelám, do šancí a Hradec nás trestal,“ shrnul porážku před reprezentační přestávkou plzeňský útočník Jaroslav Kracík.

Curling muži.
Olympijský sen českého curlingu se rozplynul