Na sváteční rozjímání však musí zatím Indiáni zapomenout. Ještě je čeká páteční zápas v Mladé Boleslavi (začátek v 17.20 hodin, vysílá ČT Sport).

„Je to bruslařský klub, jsou to Bruslaři,“ charakterizoval soupeře s úsměvem plzeňský útočník Jaroslav Kracík.

Boleslav naposledy urvala bod v Liberci po porážce v nájezdech, aktuálně je osmá, ale jen těsně před skupinou pronásledovatelů.

„Nedávnou dohrávku s námi sehrála Boleslav dobře. Měla šance a doma bude ještě silnější,“ varoval Kracík.

Plzeňští dohrávané střetnutí v úvodu prosince vyhráli 4:1 a předtím v Mladé Boleslavi brali dva body za výhru v prodloužení.

„Teď to bude zase jiný zápas. Musíme se na ně připravit a hrát jako proti Spartě,“ zdůraznil zkušený centr.

Utkání rozhodlo prvních pět minut druhého poločasu. Na snímku je Ondřej Šafránek.
Talent kontroloval odvetu a v lednu si zahraje o pohár

Bruslaři ztratili tři z předchozích čtyř zápasů, jenže vedoucí Plzeň naposledy v přímém přenosu propadla, když před pauzou musel extraligový lídr skousnout v Hradci Králové debakl 0:6.

„Zápas v Hradci jsme rychle hodili za hlavu. Během přestávky jsme dostali do těla, ale trénovali jsme s čistou hlavou a proti Spartě to už byl výkon jako dříve,“ říkal Kracík.

Indiáni sestřelili pražský tým v úvodu druhé třetiny, kdy se během necelých pěti minut postupně trefili Gulaš, Indrák a Mertl.

„Hráli jsme dobře od začátku, jen nám to tam nepadalo. To se na začátku druhé části změnilo,“ vysvětloval Kracík, který kvůli nedostatku centrů nastupoval hned ve dvou útocích.

„Spartě se teď nevede a ta nepohoda z nich čišela. Takovou Spartu jsem ještě nezažil. Dřív hráli hokej, teď to řezali, a když prohrávali, byli hodně nervózní,“ podotkl čtyřiatřicetiletý forvard.

Přihrávkou se podílel na Indrákově gólu.

„Jestli jsem to takhle zamýšlel? Ne, já chtěl dát gól. Puk skákal, tak jsem raději vypálil, Míra ránu tečoval a pak dorazil,“ popsal útočník svou desátou asistenci v sezoně.

Parťáka z útoku však pochválil.

„Míra hraje ve skvělé formě a přeje mu i štěstí. Takže abychom taky trochu štěstíčka chytli, tak si na něj saháme,“ komentoval Kracík zvesela střelecké vzepětí dvaadvacetiletého křídla.

Indrák v minulých šesti utkáních vstřelil šest gólů a na čtyři přihrával.

Plzeňanky (na archivním snímku za sítí) si ziskem šesti bodů upevnily třetí příčku tabulky.
Volejbalistky si přivezly dvě hladké výhry

V sestavě Indiánů vyrukovali proti Spartě po dlouhých pauzách obránci Petr Kadlec a Lukáš Pulpán.

Kadlec táhl tým znovu v roli kapitána.

„Fyzicky to nebylo špatné, ale taková ta jistota na puku a automatismy, které člověk dělá po pár odehraných zápasech, tak ty tam úplně nebyly,“ řekl o návratu do zápasové vřavy čtyřicetiletý matador.

A byl rád, že zraněním vynucená pauza je konečně za ním. „Tím, že jsme nahoře, byl návrat jednodušší. Kluci hrají v pohodě, neodhazují se puky, což hodně pomáhá. Na ledě můžete být klidnější,“ vysvětlil extraligový rekordman v počtu odehraných utkání.