V pátek čeká Indiány odveta ve Finsku s posledním vítězem soutěže Jyväskylä (začátek v 18.00 hodin) a potom v neděli se Škodovka utká ve Švýcarsku podruhé s Luganem (19.45). Zápasy s posledním členem skupiny Bánskou Bystricí jsou na programu 9. a 17. října.

„Na sever Evropy letíme a letecky se potom v sobotu také vracíme. Ale ne do Plzně, ale do Milána, kde nás nabere týmový autobus a odveze do Lugana,“ popsal náročný trip hlavní trenér Ladislav Čihák.

Tým v CHL dovedl zatím vždy k vítězství. Škodovka porazila Lugano 3:2 a následně Jyväskylä 4:2. Jenže na ledě soupeřů to bude mít třetí celek uplynulé extraligy zase těžší.

„Stále platí, že v Champions League je naším cílem postup do play-off a zároveň se chceme co nejlépe připravit na extraligu, která začíná příští pátek,“ prohlásil před odletem Ladislav Čihák. „Úvodní zápasy jsme zvládli díky práci v defenzivě, dobrému pohybu a dařilo se nám proměňovat šance. Těch budeme mít nyní ještě méně, takže na každé akci záleží. Navíc tým Jyväskylä už v Plzni ukázal svou sílu. Zvlášť v úvodu třetí části nás dostával pod tlak. Doma na nás určitě nastoupí a tomu lze čelit jen aktivní hrou a důrazem,“ uvedl plzeňský kouč.

Očekává, že v domácím prostředí bude kousat i Lugano. „Po dvou fackách, kdy prohráli v Plzni i v Bánské Bystrici, se budou chtít před vlastními fanoušky ukázat,“ zdůraznil Čihák.

Indiánům by v nadcházejících utkáních měla pomoci čerstvá útočná posila Jiří Novotný.

„Pokud vše klapne, naskočí Jirka do prvního útoku k Milanu Gulašovi a Vaškovi Nedorostovi. Nahradil by tak zraněného Matyáše Kantnera. Jiné změny v sestavě neplánujeme. V brance se znovu protočí oba gólmani Milčakov a Frodl,“ avizoval kouč.

Jarkko Immonen, útočná hvězda Jyväskylä, před odvetou nabádá k větší disciplinovanosti. „Musíme udržet emoce pod kontrolou, abychom neměli tolik vyloučených jako v Plzni. A chytit začátek utkání. Prostě hrát celkově lépe, jen tak můžeme uspět,“ řekla šestatřicetiletá ikona finského hokeje.

Na snímku Roman Hubník obchází brankáře Kozolup.
Viktoria smetla Kozolupy 17:3