Šklodovka v derby, které se v lázních hrálo po více než roční pauze, padla 3:5, a po dvou výhrách tak vyšla naprázdno.
„V úvodu jsme ze dvou akcí soupeře dvakrát inkasovali. Sice byla ještě spousta času, postupně jsme se herně zvedali, ale v zakončení akcí to stále není ono,“ uvedl trenér Ladislav Čihák.

„Asi jsme si mysleli, že se to uhraje samo,“ připustil útočník Miroslav Indrák. „Snažili jsem se to ještě otočit, bohužel jsme opět shořeli v koncovce. Musíme se daleko víc tlačit do brány,“ podotkl.

Když už totiž junior Petr Eret svou prvním trefou mezi muži snížil, domácí Energie si hned vzala dvougólový náskok zpět.
„Guly (Milan Gulaš) nás sice v závěru třetiny vrátil do hry, mohli jsme i srovnat, ale to se nestalo. A nedosáhli jsme toho ani ve druhé třetině, kdy jsme měli herně navrch,“ litoval Ladislav Čihák.
Skóre se měnilo znovu až v divokém závěru. Hosté inkasovali z trestného střílením, aby poté přes dlouhou hru bez brankáře už jen korigovali výši porážky.

„Oproti předchozím dvěma zápasům dostali větší prostor mladí a čekal bych, že se o místo v sestavě poperou. Že budou víc padat do střel, chodit do osobních soubojů a pracovat pro tým. Tyhle výtky ale neplatí jen pro mladíky,“ podotkl kriticky Čihák.
Zároveň vysvětlil překvapivé nasazení brankáře Tomáše Krále mladšího. „Je to určitá pojistka na sezonu. Tomáš bude pokračovat v Litomeřicích, ale chtěli jsme, aby alespoň jeden přípravný zápas za nás odchytal,“ uvedl trenér.
Už v úterý se Škodovka střetne doma od 17.30 hodin s týmem Saryarka Karaganda. Do souboje s kazašským celkem chtějí Indiáni vyrukovat v nejsilnější sestavě.

„Souboj s vítězem Vyšší hokejové ligy, což je soutěž hned pod KHL, nabitým ruskými a kazašskými hráči, nás prověří,“ míní Čihák.

V tréninku však zatím hráčům neuleví. „Sice se blíží start Ligy mistrů, ale ještě není čas ubírat v přípravě. Ještě nás čeká hodně práce na ledě i v posilovně,“ zdůraznil kouč Škody.

Ilustrační foto
Dorostenci Viktorie zahájí sezonu na hřišti Zlína