Ryan Hollweg do strun své kytary v pátek nehrábl. Plzeňská kosa po dvou vítězných secích narazila na liberecký kámen a nebylo co slavit. Hokejisté Škody Plzeň podlehli ve třetím kole extraligy na domácím ledě Bílým Tygrům 2:4 a přišli o svou neporazitelnost.

Posílený Liberec od začátku potvrzoval, že zvěsti o kvalitách Tygrů nelhaly. Hned z prvního útoku také hosté Indiánům zle zavařili. Po přihrávce Vampoly zakončoval akci volný Birner, ale Machovský kryl.

Následná rána Ševce cinkala o masku plzeňského gólmana a i dál se hrálo většinou před Machovským, zatímco jeho protějšek Lašák měl dlouho volno.

Vážně ho ohrozil až v 9. minutě Kubalík, který se po přihrávce Indráka ocitl před Lašákem zcela sám. Zamíchal kotoučem, ale místo mezi betony gólmana nenašel. To hostující Radivojevič byl o pár minut později úspěšnější a po přihrávce Birnera zpoza branky prostřelil Machovského – 0:1.

Plzni k vyrovnání nepomohly ani přesilové hry v nichž jen v té první dokázali Indiáni soupeře uzamknout a ohrozit Lašáka.

„Ačkoliv jsme věděli, že Liberec hraje aktivně v pohybu, tak jsme prvních deset minut byli všude o krok později. Hosté nás zatlačili a také se ujali vedení," hodnotil úvod zápasu plzeňský asistent Ladislav Čihák.

I po druhé třetině na tom byli o gól lépe hosté ačkoliv skóre se měnilo hned dvakrát. V 29. min. nejprve plzeňský štírek Indrák srovnal, ale čtyři minuty na to vrátil vedení hostům Jelínek.

Škodovka v prostřední třetině přidala a hrál se pohledný hokej.

Emoce rozpoutal zákrok libereckého Výtiska, který srazil rozjetého Kubku. Ve vyhecované atmosféře, která po střetu následovala domácí udeřili.

Rozjetý Indrák naznačil přihrávku, ale místo toho si popojel do lepší pozice a propálil Lašáka – 1:1. Spravil si tak chuť z předchozí šance, kterou mu liberecký gólman vytáhl jen špičkou lapačky.

Radost však Indiánům dlouho nevydržela. Přečíslení dvou na jednoho zakončil Jelínek trefou mezi nohy Machovského – 1:2.

Stejný hráč potom v první přesilovce hostů zvýšil z dorážky do odkryté klece vedení Tygrů a zdálo se, že je rozhodnuto.

Jenže plzeňští bojovníci ještě zabrali. Necelé dvě minuty před koncem odvolali gólmana a Hossa snížil na nejtěsnější rozdíl.

Další domácí akce se už ale neujaly a Radivojevič potom trefou do prázdné branky zpečetil porážku Škodovky. Ta se bude snažit ztracené body uloupit v neděli na ledě Olomouce.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Indrák (Kadlec, Machovský), 59. Hossa (J. Jeřábek) - 12. Radivojevič (Bakoš), 33. P. Jelínek (Valský), 44. P. Jelínek (Radivojevič, Šimek), 60. Radivojevič (Krenželok). Rozhodčí: R. Čech, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:5, navíc Ševc (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4321.

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, J. Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Lev - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Indrák, Kracík, Kubalík - Hollweg, Poletín, Johnson. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, Jonák. Trenéři: Pešán a V. Čermák.