Západočeši hájí poslední příčku v elitní šestce, domácí Kladno zase desáté místo zajišťující ještě vstup do předkola vyřazovacích bojů.

V tabulce ale dělí oba celky jen pět bodů, a tak se dá očekávat urputný souboj.

„Náš cíl je jasný. Bodovat, nevracet se s prázdnou,“ říká plzeňský asistent Fratišek Černý.

Poslední vzájemný duel Lasselsberger na západě Čech zvládl. Vyhrál 5:1 a dal tehdy zapomenout na dva debakly z předchozích kol.

Kéž by se historie opakovala, říkají si teď nejspíš Plzeňští. Také ve dvou minulých zápasech totiž nic nezískali. „Chceme to zlomit,“ říká Černý.

Jenže Kladno je rozjeté. Od porážky v Plzni na začátku prosince v dvanácti střetnutích jedenáctkrát bodovalo. Desetkrát zvítězilo.

A Lasselsberger provází slabší chvíle. Příliš inkasuje a ztenčil se i bodový přísun.

“Kladno je doma vždy nepříjemným soupeřem a ted se mu zvlášť daří. Musíme si dát pozor na vyloučení, Kladenští totiž přesilovky umí. Přečkat oslabení by mohlo být pro vývoj utkání klíčové,“ podotýká Černý.

Plzeňskou branku bude stejně jako v úterý proti Slavii hájit Altrichter. Otazník visí nad startem obránce Cartelliho. Hráče totiž po nedávném otřesu mozku dál sužují bolesti hlavy. „Rozhodnu se po rozbruslení. Rád bych hrál,“ vzkazuje zkušený bek.

Do útoku Lasselsbergeru se naopak vrací Ludvík.

„Jde o důležitý souboj z toho pohledu, že se chceme Plzni ještě více bodově přiblížit. Šestka je na dosah,“ říká kladenský asistent Petr Kasík.