Hokejisté Škody Plzeň vyhráli na sklonku Vánoc ostrý duel se Spartou a už v pátek je v extralize čeká pokračování domácí trilogie.

Od 18.15 hodin se Plzeňští znovu v ČEZ Areně utkají s Kometou Brno a sérii tří zápasů před svými příznivci zakončí v neděli soubojem s chomutovskými Piráty.

Atraktivní střetnutí extraligového lídra z Plzně s pátým Brnem přenáší televizní program ČT sport.

„Kometě máme co oplácet. Porazila nás v play off, v přípravě i v extraligových zápasech této sezony," připomněl před utkáním s vicemistry trenér Milan Razým.

V obou vzájemných duelech Škody s Kometou padlo vždy sedm gólů. Pokaždé ale slavili Moravané, i když na úvod v Brně až po nájezdech.

„Kometa teď třikrát v řadě prohrála a o to víc bude chtít propad zastavit," upozornil plzeňský kouč.

S bodovým ziskem, který si jeho svěřenci nadělili v čase Vánoc, je však Razým spokojený. Po přesčasové výhře ve Vítkovicích za dva body skolila Škoda naposledy doma Spartu 2:1 a po čtvrté výhře v řadě si upevnila první místo.

Sváteční termín středečního souboje přitáhl do plzeňské areny 7136 diváků. „Potvrdilo se, že lidé jsou o Vánocích přesyceni pohádkami a na hokej chodí," komentoval návštěvu útočník Pavel Kašpařík.

Borec, který před půlkou dramatické bitvy se Spartou zvýšil v přesilové hře vedení domácích na 2:0, když necelou minutu předtím skóroval Martin Straka.

Bleskový úder hosty ochromil. I když Pražané ve třetí části ještě škodovákům zatápěli, dokázali už jen snížit a po pěti výhrách v řadě zakoušeli pocit zmaru.

Extraligové tabulce po 33 kolech kralují Indiáni s 66 body a s šestibodovým náskokem před druhým Zlínem. Brno na pátém místě zaostává o 12 bodů, ale má odehráno o dvě utkání méně.

„Chtěli bychom zase začít vyhrávat. V extralize může každý porazit každého. Proto se není třeba dívat na to, že hrajeme proti vedoucímu týmu," uvedl před výpadem na západ kouč Zdeněk Venera.