Výhrou 2:0 si Indiáni vybojovali v sérii postupový mečbol a jediné vítězství je dělí od semifinále play-off.

Škodovka ho může vybojovat už ve čtvrtek večer, kdy se v Olomouci v 17.00 strhne bitva číslo šest.

Jenže znáte to.

Poslední krok bývá nejtěžší.

„Hrají o život, jen tak to nevzdají a zvlášť doma s podporou hlasitého publika budou ještě kousat. Nám se ale s mečbolem v zádech bude hrát o něco líp,“ prohlásil plzeňský trenér Ladislav Čihák.

Dá se čekat znovu urputné střetnutí. Ne nadarmo fanoušci Kohoutů roztáhli před minulým zápasem v olomoucké aréně transparent Vítejte v pekle.

Hanáci kladou favorizované Plzni v sérii značný odpor.

„Víme co nás čeká. Že soupeř bude hlavně bránit, bruslit a bojovat. I my musíme zápas odehrát s maximálním nasazením, ale ne bezhlavě. Bude to zase o prvním gólu,“ předpověděl Čihák. „Po něm to musí druhý tým otevřít,“ podotkl kouč.

„Bude to o nasazení, o bojovnosti a o velké dřině,“ reagoval olomoucký trenér Zdeněk Moták.

HC Škoda Plzeň x HC Olomouc.
Brankář Frodl smekl před obětavostí týmu

„S Plzní jsme prohrávali 0:1, následně vedli 2:1 a teď má blíž k postupu soupeř. Doma ale chceme vyhrát a ještě se do Plzně vrátit. Musíme ale přidat směrem dopředu,“ uvedl olomoucký brankář Branislav Konrád.

„Mečbol máme na své straně my a bude se nám hrát líp, než kdyby to bylo obráceně,“ konstatoval Dominik Frodl.

Dvaadvacetiletý brankář Škodovky zažívá v extralize první play-off, ale vede si skvěle. V úterý pochytal 29 střel Kohoutů a uhájil čisté konto.

„Nula je sice hezká, ale i kdybychom ten zápas vyhráli 8:7, tak budu šťastný. Vedeme 3:2 na zápasy a to je jediné, co se počítá,“ prohlásil Frodl. „I v šestém utkání to bude o prvním gólu. Kdo ho dá, tak se dostane na koně. Takže to bude o trpělivosti, obranách a taky o gólmanech,“ dodal s úsměvem.

Víc napoví čtvrteční zápas v olomoucké aréně.

Začátek je daný, ovšem nikoliv konec.

O vítězi se musí od pátého souboje rozhodnout ve hře.

Nájezdy odpadají a při vyrovnaném stavu se utkání natahuje po dvacetiminutových přídavcích až do vítězného gólu některého týmu.

Ilustrační foto.
Policisté dopadli ozbrojeného muže, který střílel na Mikulášském náměstí