Západočeši nakročili k vítězství v úporném souboji dvou celků s okřídleným šípem na dresech v prostřední části, kterou vyhráli 3:1 a náskok poté ještě navýšili.

Plzeňští přitom nebyli herně lepším týmem (soupeř na střely vyhrál 35:19), ale zato výrazně efektivnějším.

Už v první třetině, která gól nepřinesla, měli Boleslavští navrch, ale Kousal se proti brankáři Frodlovi neprosadil a do nebezpečnějších akcí se pak dostávali domácí.

Nulový stav se však měnil až po pauze. Škodováci se sice ocitli v oslabení, ale vyrazili do přečíslení dvou na jednoho. Straka přihrával a Eberle ranou bez přípravy otevřel skóre. O chvíli později sice Ševc z dálky srovnal, ale Indiáni si vzali vedení zase rychle zpět. Před Růžičku se natlačil obránce Budík a akci zakončil trefou nad lapačku gólmana – 2:1. Blízko gólu byl znovu Eberle. Vystihl rozehrávku hostů, ale Růžičku z nájezdu nepřekonal. Až ve 33. minutě se po ideální Gulašově pobídce prosadil nekrytý Mertl. Střela mu sice ideálně nesedla, puk však přesto projel do boleslavské sítě.

Milan Nosek
Za požár a smrt ženy dostal čtyři roky vězení

A na začátku třetí části využili domácí svou první přesilovku- Znovu po spolupráci Gulaš – Mertl, který svým čtvrtým zásahem v sezoně zvýšil na 4:1 pro Plzeň.

Tvrdou ránu obránce Vráblíka, hrajícího 200. extraligový zápas, zastavila ještě tyčka boleslavské klece.

Kousal pak snížil, hosté zvýšili svou aktivitu, ale Škodovka už zápas dovedla k zisku tří bodů.

Další zápas sehraje Plzeň až v úterý, kdy znovu doma hostí České Budějovice. Zítřejší zápas Indiánů v Litvínově byl odložen.