Šlo o první jasnou výhru v sezoně, která Západočechy posunula na sedmou příčku.

Extraliga po razantním začátku nyní zvolnila a další dvě kola si z programu odškrtne v závěru týdne.

Plzeň v neděli hostí hradecký Mountfield a v pátek vyráží do Třince. Zápas v nové Werk Areně začíná v 17.00 hodin.

„Proti Boleslavi jsme konečně protrhli střeleckou smůlu a nálada v týmu se uvolnila. To už je ale minulost a těch pár volnějších dní jsme využili k přípravě," říkal včera asistent trenéra Michal Straka.

V pondělí dostali hráči ještě volno a pak už se zaměřili na souboj s Oceláři.

Jeden z očekávaných favoritů soutěže a třetí tým aktuálního pořadí budí respekt.

„Jde o silného soupeře s kvalitou ve všech řadách. Ale my tam nejedeme nějak zkroušení a budeme se chtít prosadit svou hrou," prohlásil Michal Straka. „Sice jsme v Třinci už dlouho nevyhráli, ale o to větší výzva to pro nás je," podotkl.

Pohled do statistik říká, že nebýt kontumační výhry z prosince 2011, Plzeň si z Třince plný počet bodů odvezla naposledy 7. února 2010.

V listopadu 2012 si škodováci v třinecké „plechárně" vybojovali ještě dva body za vítězství 2:1 po samostatných nájezdech, jinak tu prohrávali. V uplynulé sezoně třeba 0:3 a 1:5.

Večer se ale s Oceláři poměří premiérově v jejich nové moderní hale.

„Třinec je favoritem. Hráči jako Irgl nebo Polanský jsou nebezpeční, ale bylo by záhodno tu nelichotivou bilanci zlomit a na novém stadionu začít lépe. Navíc chceme konečně něco urvat i venku," vyhlásil obránce Jakub Jeřábek.

Indiáni předtím prohráli na Spartě 1:3 a na Slavii 1:2.

Kromě distancovaného Hollwega a zraněného Kašpaříka, bude v plzeňské sestavě chybět nejspíš i nemocný obránce Mozík. Naopak útočník Václav Pletka by mohl 
v extralize sehrát 700. zápas.

Třinec se proti Plzni pokusí zapomenout na nepříliš povedené utkání Ligy mistrů s Tapparou Tampere, které prohrál 1:2 a zkomplikoval si postup ze skupiny.