Až penaltová loterie musela rozhodnout včerejší souboj Plzně se Znojmem. Druhý bod v ní nakonec vyhráli hosté a zápas 24. kola extraligy pak 4:3 na nájezdy.

Předtím v normálním hracím čase ale museli třikrát smazat vedení plzeňského celku. Vítězné Znojmo bodovalo v pátém ze šesti posledních utkání, naopak domácí stihla druhá těsná porážka v řadě.

O to hůře hokejisté Lasselsbergeru ztrátu před domácím publikem nesli.

„Výsledek je pro nás zklamáním. Doma jsme chtěli tři body a jen bod je málo,“ dával průchod zlobě plzeňský trenér Pavel Hynek. „Už během první třetiny jsme si totiž vytvořili řadu šancí a po čtyřiceti minutách mělo být rozhodnuto. Místo toho se o výsledek taháme až do konce,“ láteřil kouč.

Na gól se totiž v pátek v Plzni čekalo až do 18. minuty, kdy obranu Orlů konečně přelstila domácí přesilovková formace. Puk vlétl do sítě dravců na jeden dotyk po ose Šindel, Důras, Vampola.

Jenže hned po otevření druhé části bylo srovnáno, když kotouč pod nataženým Altrichtrem procpal za čáru Haman. A stejný kousek předvedli hosté i na začátku třetího dějství. To na 2:2 vyrovnával Plášek, který se prohnal kolem Cartelliho. V obou případech gól ještě posvětila konzultace hlavního sudího s videorozhodčím.

„Vstupy do třetin nám vycházely,“ chválil mužstvo znojemský asistent Václav Baďouček.

Plzeň se sice v prostřední třetině dostala podruhé do vedení, když Vampolovu přihrávku zpoza branky poslal přesně k vzdálenější tyčce Kracík.

Umocnit náskok však Plzeňští nedokázali. Nepomohla jim ani víc než minutová početní výhoda pěti na tři. Naopak sami málem inkasovali. Brejk stále dotěrnějších hostů hasil z branky daleko vyjetý gólman Altrichter a pomohl si přitom hozením hole. Ovšem Eratův střelecký pokus v nařízeném trestném střílení zastavil betonem a svůj tým podržel.

„Byli jsme stále ve hře,“ říkal plzeňský gólman.

Třetí část pak byla nervydrásajícím bojem o rozhodující ránu. Naděje pro Plzeň zasvítila v 50. minutě. Přihrávka kapitána Straky našla středem hřiště pádícího Vampolu a ten druhým gólem přiblížil svůj tým třem bodům.

Jenže v samém závěru domácí neuklidili puk včas do bezpečí, navíc obránce Smrek podklouzl a bylo zle. Erat uvolnil Pláška a ten trefou podél Altrichtra posunul zápas do prodloužení.

V něm Trvaj zabránil ve skórování Kracíkovi a ke slovu přišly samostané nájezdy. Na gól plzeňského Šindela po blafáku odpověděl ve třetí sérii Dopita a Bičánek pak ranou pod horní tyčku trefil druhý bod. Šindel totiž ve svém druhém pokusu neuspěl.

„Je to k vzteku. Sehrajeme výborný zápas, gólman zachytá a máme jen bod,“ zlobil se po boji Vampola. Věří ale, že už v dalším utkání může bý lépe. „V neděli nejedeme do Třince na výlet, ale něco tam urvat,“ prohlásil útočník.