Dvojzápas s vítkovickou Riderou zahájí Škodovka o středečním svátku na Ostravsku dohrávkou 10. kola, která startuje v 16.00 hodin. A v neděli tým z Vítkovic zase v rámci 25. kola dorazí do Plzně (začátek v 16.30 hodin).

„Čeká nás urputný soupeř, který bude chtít doma zlomit sérii tří těsných porážek. Ale i my chceme zvrátit sérii posledních nezdarů, kdy jsme ze tří zápasů urvali jen dva body. Abychom mohli pomýšlet na nějaký zisk, musíme se vrátit k poctivému hokeji a být důraznější v zakončení,“ prohlásil trenér Václav Baďouček. „Třeba v posledním utkání před pauzou s Litvínovem (Plzeň padla doma 3:4) jsme si vypracovali spoustu šancí, ale bez patřičného gólového efektu. A v tomhle ohledu musíme být hladovější,“ zdůraznil zkušený kouč.

Škodovka sice do středečního duelu nastoupí s třemi prohrami v zádech, ale také z páté pozice v tabulce a s polštářem 36 bodů z 22 utkání. A v dohrávce na ledě třináctých Vítkovic může své konto ještě navýšit.

Západočeši by měli proti Rideře vyrukovat už s rekonvalescenty – obráncem Vojtěchem Budíkem a v útoku se střelcem Ludwigem Blomstrandem. Navíc i se všemi reprezentanty v čele s českým triem Miroslav Svoboda, David Jiříček a Petr Kodýtek.

„Měli by hrát. Ale bohužel nějaké zdravotní problémy v týmu i tak řešíme,“ podotkl Baďouček.

A co říkal na výkony plzeňské trojice na Karjala Cupu? „Nejsmolnější to měl gólman Míra Svoboda. V utkání s Finskem inkasoval tři góly, za které nemohl, a tím pro něj vystoupení skončilo. David Jiříček dostával v defenzivě hodně prostoru, při svém mládí to zvládl dobře, ale stále má na čem pracovat. A svou roli splnil v útoku i Petr Kodýtek,“ hodnotil trenér Baďouček.

Po krátkém volnu v úvodu minulého týdne Indiáni zapracovali na oživení fyzičky. Tréninky byly zaměřené na bruslení, ale i na silovou práci, kdy hráči v rámci cvičení třeba tlačili branky po ledě. „Nyní už vše směřujeme k utkání ve Vítkovicích,“ uvedl plzeňský kouč.

„Bodový vklad z uplynulých zápasů nás drží v tabulce na místech, kde se chceme pohybovat, ale je třeba na to navázat. Znovu nastartovat nějakou bodovou sérii,“ burcoval Václav Baďouček.

Vojtěch Budík se vrací po překonání vážného zranění.
Budík chystá návrat. Trefili mě do hlavy a začalo se vyhrávat, usmívá se