„Reprezentační pauza nám přišla vhod. V Bolzanu jsme se vrátili ke hře, která funguje, a věříme, že vyhrávat začneme i v extralize,“ prohlásil osmadvacetiletý obránce Roman Vráblík.

Měli jste hlavy po čtyřech porážkách hodně dole?
Jasně, že to není nic příjemného, a na atmosféře v týmu se série projevovala. Zvlášť když jsme věděli, že jsme ty zápasy mohli a měli vyhrát. Jenže to bychom museli dát víc než jeden dva góly na zápas.

V Bolzanu jste jich v osmifinále Ligy mistrů nastříleli hned šest. Povzbudilo vás to?
Rozhodně to přišlo v pravou chvíli. Protrhli jsme střelecké trápení. Potvrdili jsme si, že góly dávat umíme, což byl náš kámen úrazu.

Rozhodlo o sérii proher jen neproměňování šancí, nebo ve hře Škodovky chybělo i něco dalšího?
Možná jsme začali zbytečně vymýšlet a dělali pak příliš chyb. V Bolzanu jsme však hru maximálně zjednodušili, drželi se věcí, které předtím fungovaly, a výsledek se dostavil.

Po pauze hrajete v Pardubicích a se Zlínem. Asi se nedá čekat, že by vám zrovna tihle soupeři dali něco jen tak?
To ne, ale to si nevyberete. Do extraligy jsem se nejdřív jen na záskok vrátil v Plzni v závěru minulé základní části a pak v play-off. Soutěž tak stále poznávám a zatím jsem se nesetkal s vyloženě slabým soupeřem. A je jedno, jestli narazíte na celky z čela nebo z chvostu tabulky.

V zápasech dostáváte hodně prostoru. Těší to?
Vážím si už toho, že můžu hrát znovu extraligu. Je to pro mě velká výzva a je fajn, že na ledě dostávám tolik času. Předtím jsem hrál výhradně za České Budějovice, kde jsem doma. Žádný týmový úspěch jsem však nedosáhl, tak by nebylo špatné to okusit s Plzní.

Ilustrační foto
Hokejoví Indiáni začnou po pauze v Pardubicích