Příští týden v úterý rozehrají Indiáni ve švédském Göteborgu proti Frölundě semifinále Ligy mistrů a předtím je čeká extraliga.

V neděli se šestá Škodovka představí na ledě jedenáctého Zlína a předtím v pátek se modrobílí utkají doma s posledními Pardubicemi.

Zápas 32. kola začne v Home Monitoring Aréně v 17.30 hodin.

„Pardubice jsou sice poslední, ale lehký zápas nás nečeká. Dělají všechno možné, aby pád zastavili. Navíc s námi mají vyrovnanou bilanci,“ připomíná trenér Ladislav Čihák.

V extralize sice Dynamo tone, ale Plzeň i v té mizérii dokázalo předtím dvakrát obrat o body.

Na západě Čech vyhráli Pardubičtí 3:2 v prodloužení, když Škodovce tehdy ke třem bodům nepomohla ani značná herní a střelecká převaha. A ačkoliv to Indiáni potom Dynamu na jeho ledě oplatili v nájezdech, na maximum bodů znovu nedosáhli.

„Pro Pardubice je teď už každý zápas bojem o přežití. Mají kvalitního gólmana a vůbec tým oživili,“ podotýká Čihák.

„Čeká nás bojovný soupeř, ale pro nás platí jediné – doma chceme vyhrát za tři body,“ shrnuje trenér.

Škodovka zakončila starý rok vítězstvím 3:2 v Chomutově, i když na tři body dosáhla až v 60. minutě zásluhou završeného hattricku Jana Eberleho.

„Byť ubojované vítězství je hrozně cenné. I s dvěma neodehranými zápasy k dobru jsme skočili na šesté místo,“ kvituje posun do vyšších pater tabulky Ladislav Čihák.

Fotbalisté Viktorie Plzeň zahájili přípravu na jarní část sezony.
Testy? Po dovolené šok, říká šťastný otec Čermák

Novoroční předsevzetí si sice nedává, ale při půlnočním přípitku mu pár přání hlavou problesklo.

„Samozřejmě, že nejvíc si člověk přeje zdraví pro sebe a své blízké. Ale mám i své sportovní cíle. Protože to ale nechci zakřiknout, nechám si je pro sebe,“ říká trenér.

Že Škodovka má horší období, v němž se střelecky trápila, za sebou, věří také hráči.

„Doufám, že to blbé je pryč a v novém roce pojedeme jen líp. Z pohledu mých výkonů, tak celého mančaftu,“ přeje si útočník Vojtěch Němec.

Právě nejlepší střelec Škodovky (14 gólů) proměnil předtím v Pardubicích rozhodující nájezd a zařídil tak pro Plzeň druhý bod.

A co očekává od nadcházejícího zápasu s Dynamem?

„Nic jednoduchého. Pardubice budou bojovat o každý centimetr ledu, nic jiného jim ani nezbývá. Kdo by chtěl zůstat na poslední příčce,“ podotýká třiatřicetiletý forvard.

Plzeň se v novoročním zápase musí obejít bez zraněného obránce Jakuba Kindla, v útoku bez Davida Stacha a Václava Nedorosta.

Do sestavy se vrátí Miroslav Preisinger. Chybět budou ale dál reprezentanti z dvacítky David Kvasnička a Jakub Pour.

Pardubičtí trenéři v čele s kontroverzní ikonou Ladislavem Lubinou proti Plzni nasadí čerstvé posily.

Do obrany třicetiletého švédského zadáka Oscara Eklunda, který přišel z Jyväskyllä, a v ofenzivě zkušeného Briana Ihnačáka.

Tomáš Hájek.
Obránce Hájek bude hostovat v Mladé Boleslavi