Plzeňští Indiáni podlehli i podruhé brněnské Kometě a po dvou semifinálových bitvách na západě Čech prohrávají v sérii 0:2 na zápasy.

Přitom v úterý potopila Straku a spol. jediná fatální chyba.

Gólman Marek Mazanec, který jinak v brance parádně nahradil Adama Svobodu, vyhodil puk z vlastního pásma mimo mantinely a poslal tím svůj tým do tří.

„Vyrovnané utkání nakonec rozhodla dvojnásobná výhoda hostů, kterou jsme jim darovali,“ zlobil se plzeňský asistent Michal Straka.

V čase 45:44 totiž mezi triem bránících Indiánů projel Róbert Petrovický a vypálil smrtící ránu.

„Vyhrát 1:0 v takovém zápase, to se často nestává, ale my jsme bránili skvěle od první do poslední vteřiny,“ chválil tým brněnský centr.

Hosté museli znovu hodně děkovat fantomovi v brance.

Jiří Trvaj zneškodnil 28 střel, zkrotil i tutovky Jana Kováře, Martina Straky či Václava Pletky a přiváděl soupeře k zoufalství.

Indiáni se oproti předchozímu utkání vůbec nemohli dostat přes brněnský obranný val. A když se přece jen procpali před branku, narazili na připraveného Trvaje.

V největších tutovkách selhal útočník Jan Kovář. „Když nedám dvě superšance, je to jako minela vzadu. Beru to na sebe,“ kál se.

„Mrzí každá porážka, zvlášť v play off. Ale víc než ta úterní nás straší ztráta prvního zápasu, kdy jsme měli soupeře na lopatě,“ rozohnil se při vzpomínce na prohru 3:4 Michal Straka.

„Vedli jsme 2:0 a měli další dvě tutové šance. Ale za stavu 3:1 přišel nepochopitelný výpadek,“ říkal Straka.

„Dvakrát jsme špatně střídali, dvakrát jsme vyhodili puk do hlediště a museli čelit zbytečným oslabením. Navíc jsme si do hry začali přidávat každý, co ho napadlo, a výsledek podle toho dopadl,“ láteřil.

„Nic ale nevzdáváme,“ prohlásil bývalý útočník, který v kariéře podobné situace sám zažil.

„Vyhrát konečně u soupeře, to je pro tým velká výzva,“ prohlásil Michal Straka, ačkoliv Indiáni odcestují k odvetám na Moravu ve výrazně nevýhodné pozici.

A to ještě bez útočníka Nicholase Johnsona, který byl ve druhé třetině úterního duelu po srážce s protihráčem odvezen do nemocnice a skončil na operačním sále.

Složitý pokus o otočení nepříznivého stavu je přitom čeká v euforií nabité brněnské hale. Navíc proti stále sebevědomějšímu sokovi, který po Spartě ničí dalšího favorita.

„Kometa má vynikajícího gólmana, čtyři kompaktní pětky, je psychicky nahoře. Ale je na nás, abychom zabojovali,“ vyhlásil Michal Straka.

„Jsme šťastní, že jsme v Plzni vyhráli oba zápasy, ale k postupu jsou třeba čtyři vítězství,“ připomněl brněnský asistent Lubomír Oslizlo.

Odvety v Brně se hrají zítra a v sobotu.