Ten nejbližší v pondělí v domácí HM Areně, kde se od 17.30 hodin střetnou se slovenským vicemistrem HC ´05 Banská Bystrica.

A půjde o atraktivní konfrontaci. Modrobílý dres by měl totiž premiérově obléknout Marcel Hossa, hvězdná posila ofenzivy, kterou Škodovka ohlásila v pátek.

„Uvidíme, jak se bude Marcel cítit, ale chtěli bychom, aby zápas s Banskou Bystricí odehrál," uvedl asistent trenéra Ladislav Čihák.

Zatím není jisté, zda se třiatřicetiletý slovenský reprezentant se zkušenostmi z NHL i KHL objeví v první nebo druhé formaci Indiánů.

„Musíme to zvážit i s ohledem na fakt, že Nicky Johnson z druhé lajny nám bude
 v úvodních dvou extraligových zápasech chybět kvůli trestu z předkola play-off minulé sezony," podotkl Čihák.

Plzeňská Škodovka tak dnes nejspíš vyzkouší ryze slovenský útok Sýkora, Preisinger, Hossa.

„Definitivně se ale rozhodneme až po dnešním tréninku," sdělil asistent. „Marcel je sice levé křídlo, ale umí to nalevo stejně jako napravo. Důležité je, aby se rychle dostal do herní pohody a střílel góly. To si od něj slibujeme asi nejvíc," podotkl Čihák.

Ačkoliv do startu extraligy chybí necelých čtrnáct dní, dopolednímu tréninku se Indiáni nevyhnou ani nyní.

„Bude trvat čtyřicet, pětačtyřicet minut, ale klasické rozbruslení před zápasem si dáme až teprve před nedělní generálkou v Klatovech," prohlásil Čihák.

„Slovenský tým se na nás bude chtít vytáhnout, takže půjde o dobrou prověrku. Do utkání bychom měli nastoupit až na výjimky kompletní," uvedl asistent trenéra.

Následně ve čtvrtek sehrají Indiáni doma přípravný zápas s Mladou Boleslaví (začátek v 17.00 hod.) a závěrečný nedělní test začne v Klatovech v 17.30 hod. Extraligu zahájí Plzeň v pátek 11. září domácím soubojem s Energií Karlovy Vary.