Jednadvacetiletý obránce přišel na západ Čech před dvěma lety a hned s týmem vybojoval mistrovský titul.

Letos sice skončila pouť modrobílých již ve čtvrtfinále, šikovný bek si však sezonu prodloužil v reprezentaci.

Navíc stihl i přípravný nováčkovský kemp v New Yorku v tréninkovém centru legendární haly Madison Square Garden, kde mají své zázemí legendární Rangers.

„Minulá sezona byla sice dlouhá, ale na druhou stranu já jsem jenom rád, že se mi takhle protáhla. Poté, co jsem skončil v reprezentaci, tak jsem měl tři týdny volno. Byl jsem na dovolené, takže jsem si odpočinout stihl," říká Vojtěch Mozík, odchovanec mladoboleslavského hokeje a držitel českého mistrovského titulu v barvách plzeňské Škodovky v sezoně 2012/2013.

Do přípravy v Plzní jste se zapojil později. Bylo znát, že jsou kluci napřed nebo jste byl z toho dlouhého zápřahu v minulé sezoně pořád v kondici?
No, nebylo to tak hrozné. Nejhorší je první týden po pauze, než se do toho dostanete. Potom už je to dobré, teď s tím nemám žádný problém.

Stihl jste si i zahrát fotbal, který vás hodně baví?
Fotbal mě určitě baví. Je to takové zpestření přípravy. Rozhodně je to zábavnější než běhat někde kolečka na ovále (úsměv).

Změnilo se něco v letní přípravě plzeňského klubu oproti loňskému roku?
Myslím si, že je příprava té loňské hodně podobná. Myslím, že bychom měli být na sezonu dobře připraveni.

Kádr indiánů se hodně obměnil a omladil. Co se dá od nové sezony čekat?
Těžko říct. Já pevně doufám, že se nám bude dařit jako v minulých dvou sezonách, ve kterých jsem v Plzni zatím působil. Je pravda, že se tým značně omladil, na druhou stranu tady máme určitě i zkušené hráče. Každopádně uděláme všechno pro to, abychom hráli co možná nejlepší hokej a byli někde nahoře v tabulce.

V herní přípravě se představíte 12. srpna i doma v Mladé Boleslavi. To pro vás bude jistě zvláštní zápas…
Určitě to pro mě bude mít zvláštní příchuť. V Mladé Boleslavi jsem hokejově vyrůstal, takže se všeobecně na duely s tímto týmem těším.

Jakou podle vás mohou mít Bruslaři, jako nováček extraligy, v následující sezoně šanci?
Zatím, co to tak sleduji, tak by měli mít kvalitní tým. Ale uvidíme, nebudeme předbíhat. Zatím je to jen na papíře. Každopádně doufám, že je porazíme a já za to budu moct dát nějakou svačinu do kabiny (smích).

Kouč národního týmu Vladimír Růžička vás opět vybral na další reprezentační sraz. Předpokládám, že vám to dodává chuť dál pokrčovat v tvrdé dřině…
Samozřejmě. Jsem strašně rád, že jsem znovu obdržel pozvánku. Reprezentovat pro mě bude vždycky čest.

Vojtěch Honzík