Dvacetiletý bek v 28. minutě pátečního souboje s mistrovským Litvínovem překonal vlastního brankáře Matěje Machovského. Indiáni po čtyřiceti minutách prohrávali už dokonce 0:3, ale zápas ještě otočili a po trefě Marcela Hossy v prodloužení udolali obhájce titulu 4:3. „Moc se mi ulevilo. Strašně jsem chtěl ten vlastní gól odčinit a povedlo se," říkal po divokém utkání Moravčík.

Právě dvacetiletý bek svou gólovou trefou z dálky totiž v úvodu třetí třetiny zahájil famózní obrat.

Co se přihodilo, že jste nechtěně skóroval do vlastní sítě?

Litvínovský Hübl vystřelil z úhlu, Machy (Machovský) ránu vyrazil jen před sebe, zrovna do míst, kam jsem se vracel. Já si ale víc hlídal svého hráče a nestačil jsem už správně zareagovat. V tu chvíli mi bylo hodně špatně.

Převládala frustrace, naštvání?

Všechno dohromady, ale kluci se mi snažili povzbudit a jak se říká, rozhodující byl konec, a ten byl pro nás vítězný.

Bylo těžké se za stavu 0:3 přesvědčovat, že ještě není nic ztraceného?

Ne. Trenéři nám připomínali zápas s Litvínovem z minulé sezony, v němž jsme doma vedli už 5:1 a soupeř přesto dokázal ještě vyrovnat. Sestava se stáhla na tři řady, začali jsme víc bruslit, pohybem jsme si vynutili tlak a celkem rychle jsme snížili na 2:3. Pak to byly ještě nervy, ale šancí jsme měli hodně a dokázali jsme je i využít. Velkou roli v tom sehrál i Patrik Polívka, který šel do brány v těžké situaci, ale zvládl to.

Co bude třeba, abyste v úterý ve Vítkovicích přidali nějaké další body?

Rozhodně hrát daleko lépe do obrany, a vůbec víc bruslit a tím tlačit na soupeře. Průběh druhé třetiny zápasu s Litvínovem pro nás musí být v tomhle ohledu dostatečným varováním.