Muži jsou ze hry od minulé neděle a extraligová kolbiště opouští i další celky hokejového klubu z Plzně. Sezona skončila staršímu dorostu, o víkendu juniorům, a plzeňské barvy tak ve vyřazovacích bojích hájí už jen tým mladšího dorostu. Svěřenci trenérů Radka Kampfa a Ivana Vlčka vyřadili v play-off pražskou Spartu a v dalším kole narazí na Chomutov.

Přitom Plzeňští na úvod série prohráli doma se Spartou 2:8, jenže z tvrdého políčku se dokázali otřepat. V odvetě u soupeře odvrátili vítězstvím 3:2 hrozbu vyřazení a v dalším duelu znovu v Plzni obrat dokonali.

Rozhodující zápas před svým publikem vyhráli indiánští mladíci v neděli 3:1 a sérii pak 2:1 na zápasy.

„Během sezony jsme Spartu poráželi, ale v závěru nadstavbové skupiny jim vyšlo pár zápasů, což je nakoplo,
a nám se první souboj play-off vůbec nepovedl," vrátil se 
k drtivé prohře z úvodu série Radek Kampf.

„Příliš jsme chybovali v defenzivě, vysoká porážka ale tým nezlomila," potěšilo hlavního trenéra.

Do obrany se následně ze staršího dorostu vrátil David Kvasnička a mladá Plzeň dostala ten správný říz. „Naše hra se po Davidově návratu zvedla. Víc si začali věřit 
i ostatní obránci a defenziva začala šlapat," říkal Kampf.
Ještě ale nebylo vyhráno.

Sparta se totiž i v pražské odvetě ujala vedení, Západočeši však potom třemi zásahy strhli vedení na svou stranu.

„Sparta ještě skórovala, ale kluci obětavou hrou už těsnou výhru uhájili," uvedl někdejší excelentní útočník. Vítězným obratem povzbuzená Plzeň měla v nedělním rozhodujícím utkání doma navrch. Dramatické zápletce se ani tak nevyhnula.

„Hosté byli pod tlakem. Vedli jsme o dva góly, jenže pak vyšel Spartě brejk, který jsme zastavili faulem, a sudí nařídil trestné střílení. Gólman Radek Červenka však nájezd kryl. Tam se zápas lámal," zdůraznil Kampf.

Sparta se tak k snížení manka dostala až v závěru, jenže Plzeň si téměř vzápětí vzala zásluhou trefy Hajžmana dvougólový náskok zpět.

„Ještě odvolali brankáře, hráli v šesti, ale nebylo jim to nic platné. Naopak my jsme mohli dát gól do prázdné brány, ale ani jedna z ran se neujala. I tak si kluci za předvedený výkon postup zasloužili," pochválil tým hlavní kouč.

Svěřence už chystá na další kolo zápasu o postup na závěrečný turnaj domácího mistrovství – na bitvy s Chomutovem. „Loni jsme Chomutov vyřadili a Piráti nám to teď budou chtít vrátit. Tím je vše dáno," uvedl Kampf.

První střet série hrané znovu na dvě vítězství se uskuteční na severu Čech zítra od 17.30 hodin. Odveta v Plzni je na programu v pátek.