Škodovácký dres by měl příští dvě sezony oblékat znovu Radek Duda, defenzivu zlatého týmu nově vyztuží zkušený Daniel Seman a do útoku naskočí mladý slovenský reprezentant Ján Sýkora.

Navíc opory zůstávají.

„S Tomášem Vlasákem, Jirkou Hanzlíkem, Kubou Jeřábkem, Pavlem Kašpaříkem, Michalem Dvořákem, Tomášem Sýkorou, ale i dalšími kluky jsme se dohodli," oznámil generální manažer a kapitán Martin Straka.

Mužstvo pro novou sezonu se rýsuje. Pod smlouvou je Ondřej Kratěna a David Růžička. Už v průběhu sezony podepsal nový kontrakt americký tvrďák Ryan Hollweg a škodovákem je nyní i obránce Vojtěch Mozík. „Stojíme i o Tomáše Frola a Slováka. S oběma beky jednáme a zvlášť u Frola je to nadějné," hlásil plzeňský šéf.

S tím, jak se sestava skládá, je spokojen. „Moc volných okének už není," prohlásil Straka. „Nové hráče jsme si vybrali a věříme, že budou přínosem. Třeba Dudák (Radek Duda) už své přednosti v Plzni ukázal," řekl o čtyřiatřicetiletém útočníkovi, pro kterého je to další návrat do dobře známého prostředí. Uplynulou sezonu rozjel Duda ve švýcarské Ženevě, ale záhy se vrátil do Chomutova a nakonec pomáhal zachraňovat Liberec.