Nejen zraněný centr Petr Kodýtek, ale i trenér brankářů Rudolf Pejchar chybí hokejové Škodě Plzeň v závěru základní části extraligy. Místo na střídačce se zkušený borec zotavuje doma z následků rutinní operace slepého střeva, která se pro něj změnila v boj o život.

Jak uvedl web isport.cz, musel Pejchar během dvou dnů třikrát pod skalpel a pak byl nějaký čas v umělém spánku.

„Asi mě zachránilo, že jsem trénovaný,“ nechal se slyšet Pejchar už zase v lepším rozpoložení. „Ve čtvrtek mi v nemocnici vyndali stehy a při návratu domů jsem se zastavil na zimáku pozdravit kluky. Ale na dlouhé chození to zatím není,“ podotkl bývalý úspěšný gólman a nyní oceňovaný kouč mužů v masce.

Dlouhodobá část nejvyšší soutěže přitom končí již 5. března a pár dnů nato začne předkolo play-off. Jenže když jde o život, tak vše ostatní musí stranou. A Pejchar prožil dramatické momenty.

Operace slepého střeva se nepovedla, začal krvácet do břicha a museli ho znovu několikrát operovat. Nakonec svůj boj vyhrál. Jenže během necelého týdne ztratil devět kilo, ochably mu svaly a návrat k cepování gólmanů bude ještě složitý. „Doktoři odhadují dobu rekonvalescence na osm týdnů,“ konstatoval expert na výchovu brankářů.

Svěřencům Dominiku Pavlátovi a Miroslavu Svobodovi se snaží pomoct alespoň na dálku. „Trenérům posílám plán, co mají gólmani další den odmakat. Samozřejmě osobní kontakt chybí,“ povzdechl si Pejchar.

A jak vidí situaci Škodovky? „Potřetí se prohrálo, moc zápasů už není a v pátek hrajeme s posledním Kladnem, které dělá maximum, aby se vyhnulo pádu do baráže. Ale věřím, že to tým zvládne, i když Kody (Kodýtek) chybí,“ zdůraznil Pejchar.

Plzeňská Škodovka padla v Brně s Kometou 0:3, na snímku brankář Dominik Pavlát čelí ataku jednoho z brněnských hráčů.
Zase ty přesilovky. Plzeň srážku s Kometou neustála