Zatímco hlavní kouč Milan Razým odkráčel do kabiny a led postupně opouštěli někteří zkušení borci, pro další plzeňské hokejisty čtvrteční trénink ještě nekončil.

Zátěžové intervaly ostrými hvizdy určoval sám Martin Straka.

Klubový šéf dozoroval na bruslích nejen včerejší trénink, ale na ledě sledoval 
i přípravu v minulých dnech.

„Nevede se nám a ne všichni hráči jako by si to uvědomovali. Potřebují probudit," vysvětloval s úsměvem generální manažer zostřené manévry hokejové Škodovky.

Ta se v pátek vrátí na vlastní led po sérii tří zápasů venku. Duel Indiánů se Slavií začíná v ČEZ Areně v půl šesté.
Ani jeden ze soupeřů neprožívá pohodové období.

Slavia v úterý po senzačním obratu proti Litvínovu ukončila šňůru šesti porážek a posunula se na 12. místo, bod za desátou Plzeň.

Páteční boj kdo s koho tak jednoho ze soků přiblíží vyšším sférám, druhého zatracení. „Následně v neděli hrajeme v Mladé Boleslavi a i tam to bude podobné. Už teď jako by nám začínalo play-off," připomněl asistent trenéra Michal Straka.

Škodováci vyhráli jen dva zápasy z posledních sedmi.

Z tří výpadů k soupeřům vytěžili pouhé tři body a ty se ještě započítávají do zisku z první čtvrtiny. V té druhé jsou Plzeňští zatím na nule, když na úvod padli doma se Spartou 2:5 a poté prohráli v Litvínově a v Karlových Varech.

To vždy těsně o gól.

A právě poslední porážka v lázních vedla rozhněvaného šéfa klubu k zpřísnění režimu.

„V pondělí byla místo volna kondiční příprava v posilovně i na ledě. Hodně se bruslilo. Na to další den navázal znovu dlouhý, i když už herní trénink," prozradil Michal Straka. „Střelecky se trápíme, ale o to víc je třeba bojovat. A nejde odehrát výborný zápas v Litvínově, kde jsme reálně mohli myslet minimálně na bod, a hned v dalším utkání povolit," zlobil se i starší z bratří Straků.

„Ve Varech jsme prohrávali 1:2, ale ve třetí třetině jsme místo nějakého tlaku vystřelili na soupeřovu bránu snad pětkrát. Navíc nešlo o první výkyv v našem výkonu, a proto ta mobilizace," zdůraznil.

Jen mezi náhradníky se pro páteční duel ocitl Tomáš Divíšek, na marodce jsou Nick Johnson s Michalem Moravčíkem. Zato do ofenzivy se dříve, než se čekalo, vrací uzdravený Pavel Kašpařík.

„Cítí se dobře a byla by škoda jeho zkušenosti a důrazu nevyužít," sdělil Michal Straka.

„Pro nás je důležitý každý zápas, potřebujeme získávat nějaké body. Osobně ale tabulku nesleduju, na spodní příčky se kouká špatně," připustil před bojem slávistický brankář Dominik Furch.